неділя, 25 вересня 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Іранські безпілотники не зможуть атакувати всю Україну: Гуменюк назвала причину

Іранські безпілотники не зможуть атакувати всю Україну: Гуменюк назвала причину
Росіяни протягом останніх кількох днів використовують іранські дрони-камікадзе для атак по українській території. Фото: t.me/spravdi

Російські окупанти не можуть використовувати іранські дрони-камікадзе для атак у всіх регіонах України.

Причиною цього є обмежена дальність польоту таких безпілотників. Про це розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у телемарафоні "Єдині новини" 25 вересня, передає Gazeta.ua.

Вона зазначила, що впродовж останніх кількох днів для атаки української території окупанти використовують як ракети, так і дрони-камікадзе. Однак якщо ракети можна використовувати для атак на великі відстані, то дрони – ні.

"Тактико-технічні характеристики (дронів. – Gazeta.ua) ще не вивчені повністю, тому що є суперечливі дані про те, наскільки далеко вони можуть бути направлені. Зараз це вивчають. Найближчим часом повідомимо й зорієнтуємо всіх", – наголосила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані заперечують, що продають Росії дрони-камікадзе

Додала, що дрони є керованими й часто під час атаки змінюють напрямок руху. Зараз наші війська вивчають тактику ворога у використанні цієї зброї.

Речниця запевнила, що бойові хитрощі окупантів удасться розгадати.

У дронів-камікадзе доволі гучний двигун, тому їхнє наближення можна почути.

Уранці 25 вересня російські війська атакували Одесу іранськими дронами-камікадзе з акваторії Чорного моря. Тричі ворог влучив в адмінбудівлю в центрі міста. Один дрон збили сили протиповітряної оборони. Людських утрат немає. 23 вересня окупанти також атакували Одесу дронами-камікадзе з моря. Два дрони зруйнували адмінбудівлю в припортовій зоні. Спалахнула пожежа. Загинула цивільна людина.

23 вересня українські захисники знищили дев'ять повітряних цілей ворога. Серед знищеного – іранські безпілотники Shahed-136 і Mohajer-6. ("Шахід-136", "Мохаджер-6").

13 вересня Збройні сили України вперше знищили ударний іранський безпілотний апарат Shahed-136 на Харківщині. Дрони видають характерний звук під час польоту, розповіли в пресцентрі Сил оборони півдня України.

23 вересня вперше в Україні збили багатоцільовий ударний БпЛА іранського виробництва Mohajer-6. Він призначений для розвідки.

Посла Ірану в Україні Манучехра Моради позбавлять акредитації. Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного у справах Ірану через постачання країною зброї Російській Федерації, яку агресор використовує в повномасштабній війні.

Зараз ви читаєте новину «Іранські безпілотники не зможуть атакувати всю Україну: Гуменюк назвала причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути