вівторок, 03 квітня 2007 14:07

Іран створить ядерну бомбу вже у 2009 році

Іран майже потроїв свої можливості зі збагачення урану за останні три місяці і побудував близько 1000 нових центрифуг, здатних відокремлювати радіоактивні частинки від первинної сировини. Це означає, що у Ірану буде достатньо збагаченого урану для створення атомної бомби вже до 2009 року, повідомили джерела, близькі до Мінатому країни.

Джерело повідомило, що несподіване розширення виробництва збагаченого урану почалося на ядерному об"єкті, що знаходиться на глибині 21 метра в передмісті Натанз.

Представник Міжнародного агентства по атомній енергії (МАГАТЕ) відмовився коментувати цю інформацію, пославшись на "надзвичайну напруженість" ситуації в Ірані. Іран вже оголосив, що в місті Натанз знаходиться приблизно 320 центрифуг. Поява ще 1000 нових центрифуг, які поки не експлуатуються, означає, що Іран розширює свою програму збагачення урану в темпах тих, що набагато перевищують передбачені американською розвідкою.

Попередні прогнози американської розвідки називали 2015 рік як дата, коли Іран зможе виготовити ядерну зброю.

Будівництво нових центрифуг є відкритим викликом Раді Безпеки ООН, який минулого тижня наклав на країну нові санкції, щоб зупинити збагачення урану. Іран продовжує стверджувати, що всі ядерні об"єкти країни використовуватимуться виключно в мирних цілях, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Іран створить ядерну бомбу вже у 2009 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути