вівторок, 03 листопада 2020 11:25

Інвестиції в Україну: Німеччина піде на прямий контакт із мерами

Інвестиції в Україну: Німеччина піде на прямий контакт із мерами
Є досить багато німецьких компаній, які розглядають Україну як можливе місце виробництва, наприклад ліків. Фото: Pixabay

Контакти з мерами українських міст збирається налагодити посольство Німеччини в Україні.

Причиною стало те, що у зв'язку з децентралізацією рішення щодо інвестицій ухвалюватимуть на місцях, повідомила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У нас завжди були, а зараз будуть іще тісніші контакти з мерами, тому що через децентралізацію рішення щодо інвестицій, інвестиційних проєктів ухвалюватимуть на місцях. Німецькі компанії зацікавлені більше інвестувати тут", - сказала Фельдгузен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали галузі, де можемо залучити найбільше інвестицій

За її словами, є досить багато німецьких компаній, які розглядають Україну як можливе місце виробництва, наприклад ліків.

"Думаю, далі ми будемо ще більше в контакті з мерами, щоб розуміти, де є ідеальні умови для німецьких компаній. Наші компанії не хочуть нічого особливого, а тільки однакових правил гри для всіх. Ми будемо дивитися, чи ці мери несправедливо підтримують, наприклад, компанії друзів, чи справді найкращих претендентів на інвестиції", - зазначила Фельдгузен.

Інвестиційною нянею для канадської гірничорудної компанії Black Iron став заступник голови Офісу президента Ігор Жовква. Президент Володимир Зеленський особисто підтримує проєкт Black Iron із реалізації Шиманівського залізорудного проєкту, згідно з яким на Шиманівському родовищі планують збудувати комбінат, повідомили в компанії.

Зараз ви читаєте новину «Інвестиції в Україну: Німеччина піде на прямий контакт із мерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути