вівторок, 23 червня 2020 15:24

Хто став першою інвестнянею в Україні

Хто став першою інвестнянею в Україні
В Україні вперше призначили інвестняню. Фото: Pixabay

Інвестиційною нянею для канадської гірничорудної компанії Black Iron став заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Президент Володимир Зеленський особисто підтримує проєкт Black Iron із реалізації Шиманівського залізорудного проєкту, згідно з яким на Шиманівському родовищі планують збудувати комбінат, повідомили в компанії.

"Заступник глави Офісу президента Ігор Жовква взяв на себе відповідальність, щоб стати інвестиційною нянею для Black Iron, це офіційна роль, створена урядом України для підтримки іноземних інвесторів, щоб особисто забезпечити виконання всіх завдань, що вимагають підтримки з боку уряду України. Проєкт Black Iron розглядається різними урядовими відомствами як пріоритетний", — заявив гендиректор підприємства Метт Сімпсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як залучити інвестиції в Україну: експерт назвав 3 основні кроки

Президент Зеленський також згадував про цей проєкт в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail.

"Компанія Black Iron — канадська компанія, яка хотіла інвестувати в Україну, у гірничо-збагачувальний комбінат. Я це дуже добре знаю, адже сам з Кривого Рогу й інвестиція саме в моє рідне місто. Ця проблема "зависла" протягом 10 років, але це такий великий інвестор. Розмір інвестиції — 1,1 мільярда доларів США. Вони не могли зайти в Україну. Зараз ми це питання майже вирішили", — повідомив президент.

За перший квартал 2020 року обсяг капітальних інвестицій в Україні впав на 35,5%. Таким чином, загальний їх обсяг склав 76,9 млрд грн. Про це повідомляє Державна служба статистики. Зазначається, що кількість інвестицій у будівництво знизилися на 14%. У розрахунку на одну людину інвестиції склали 1837,5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Хто став першою інвестнянею в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути