вівторок, 01 квітня 2008 12:48

Інтернет-сайти органів влади не надають необхідної інформації – дані моніторингу

Інформування громадян про соціальні послуги і порядок їх надання на офіційних інтернет-сторінках владних структур має низку суттєвих недоліків. Таким є результат моніторингу, здійсненого неурядовими організаціями - учасниками Громадської експедиції "Корупційна діра" на Херсонщині.

Спроби дослідників знайти потрібну інформацію на офіційних сайтах українських міністерств і регіональних органів державної влади та місцевого самоврядування показали, що кожна установа називає розділ із соціальних питань по-своєму, тому часто їх не вдається знайти, а якщо і знайдеш, то, зазвичай, не отримаєш потрібної інформації.

Утім після критики на адресу владних структур під час реалізації проекту, ситуація змінилася на краще. Зокрема, на сайті Херсонського міськвиконкому з"явився розділ, в якому можна знайти зразки бланків та заяв, а також перелік послуг.

На інтернет-сторінці Херсонської облдержадміністрації тепер є усі номери телефонів, поштові та електронні адреси управлінь, а ще з"явився новий розділ "Соціальний захист". Він інформує про пільги пенсіонерам, непрацездатним, ветеранам, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

"Вони розмістили на сайті форми заяв на отримання усіх видів соціальної допомоги, які можна роздрукувати і заповнити", відзначає позитивні зміни експерт обласної організації Комітету виборців України Наталя Богренцова. Учасники проекту рекомендують розробити єдиний стандарт для Інтернет-представництв владних структур і зобов"язати їх розміщувати інформацію про соціальні послуги та порядок їх надання, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-сайти органів влади не надають необхідної інформації – дані моніторингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути