четвер, 07 лютого 2008 18:38

Інтернатівці просять гроші в туристів

До 2009-го року в селищі Батурин Бахмацького району Чернігівщинии мають побудувати школу, школу-інтернат, дитсадок та будинок престарілих.

— Для старого інтернату треба нове приміщення, — каже батуринський селищний голова Михайло Іващенко, 57 років. — Він розташований біля пам"яток архітектури. Діти з вадами розумового розвитку просять у туристів-іноземців гроші. А як ті не дають, погрожують обікрасти. Обчистили так  італійців.

Відродженням Батурина опікується президент Віктор Ющенко. Він залучав до цієї справи найзаможніших українців. До президентства Ющенка реставраційні роботи відбувалися повільно.

Реконструюватимуть насамперед пам"ятки архітектури — палац гетьмана Розумовського із флігелями, дерев"яну церкву Воскресіння, гетьманську скарбницю, фрагмент оборонних стін із баштами та в"їзними ворітьми, комплекс пам"яті жертв різанини, влаштованої російськими військами.

У школі планують знести дореволюційний корпус і звести новий. Заклад буде розрахований на 500 учнів. Планують, що сюди ходитимуть діти із сусідніх сіл. У старій школі нині навчаються 342 учні.

2 листопада 2008-го відзначатимуть 300-річчя Батуринської трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Інтернатівці просять гроші в туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути