середа, 19 січня 2011 09:55

Іноземні інвестори не ризикують зв'язуватись з Україною

Іноземні інвестори не ризикують зв'язуватись з Україною

В Україні зберігається високий ступінь ризику для іноземних інвестицій. Про це свідчить індекс інвестиційних ризиків Political Risk Atlas, що публікується британською компанією Maplecroft.

Як повідомляє "Коммерсант-Україна", згідно зі звітом, за минулий рік в Україні погіршилися показники корпоративного управління і макроекономічної стабільності, дотримання прав людини в роботі правоохоронних органів і критично знизився рівень освіти.

Крім того, збільшився ступінь державного регулювання бізнесу і політичної стабільності, зросла загальна стресостійкість громадян і знизився рівень терористичної небезпеки.

У рейтингу 2010 року Україна поліпшила в порівнянні з 2009 роком свою інвестиційну привабливість і перемістилася з 62-го на 74-е місце, опинившись між Буркіна-Фасо (Африка, 73-е місце) і Республікою Східний Тимор (Індонезія, 75-е місце).

У той же час, за даними Maplecroft, в Україні, як і практично на всій території СНД, зберігається високий ризик для інвестицій приватного бізнесу.

Як повідомив керівник департаменту комунікацій Maplecroft Джейсон Макгоун, при складанні звіту експерти використовували дані міжнародних організацій та ЗМІ, а також інформацію джерел компанії.

"Рейтинг Political Risk Atlas складається виключно для оцінки інвестиційної привабливості країни, а не для використання в політичних цілях", - зазначив пан Макгоун.

Щорічний індекс інвестиційних ризиків розраховується для 196 країн з 2009 року. Перші 10 місць рейтингу зайняли країни з "критично високими" ризиками та нестабільним бізнес-середовищем: Сомалі, Демократична Республіка Конго, Судан, М'янма, Афганістан, Ірак, Зімбабве, Північна Корея, Пакистан і Росія.

Зараз ви читаєте новину «Іноземні інвестори не ризикують зв'язуватись з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути