Ексклюзиви
пʼятниця, 15 липня 2011 18:48

Індійські терористи засипали вулиці діамантами

Індійські терористи засипали вулиці діамантами

Теракт, влаштований в індійському місті Мумбаї, супроводжувався незвичайним явищем - дощем з діамантів, які підняла в повітря вибухова хвиля. Дорогоцінне каміння, що розсипалося, оцінюється більш ніж в 5,5 млн долларів.

Ділова столиця Індії потрапила під атаку терористів у середу, 13 липня. При цьому одна з бомб, що була закладена на ювелірному ринку, завдала величезної шкоди місцевим комерсантам.

"За найгрубішою оцінкою, від вибуху в повітря злетіло діамантів на 250 млн рупій (близько 5,6 млн доларів). Дехто сидів у себе в магазині і займався підрахунком діамантів, а зараз їх не пускають всередину. Ми впевнені, що сума збитку зросте після того, як картина проясниться ", - заявив один з торговців.

Фахівці пояснили, що в момент вибуху робочий день ще не закінчився, тому на вулицях було багато комерсантів. Серед них виявилися гості з сусіднього штату Гуджарат, який вважається головним центром індійської ювелірної промисловості. Деякі приїжджі тримали в руках згортки c діамантами та алмазами. При вибуху потужна ударна хвиля вирвала у торговців дорогоцінні камені і розкидала їх по провулку.

Секретар мумбайській асоціації торговців діамантами Бхарат Шах підтвердив, що його колеги зазнали серйозних збитків.

"Багато хто з нас носять діаманти в кишенях. Іноді ми торгуємо, сидячи під фіговим деревом, іноді на вулиці за чашкою чаю. Думаю, що багато хто позбувся своїх діамантів", - сказав Шах.

Під час теракту в індійському місті Мумбаї майже одночасно прогриміли три вибухи. Терористи атакували жваві квартали в різних районах міста. У місцях вибухів розбиті вітрини.

Зараз ви читаєте новину «Індійські терористи засипали вулиці діамантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути