субота, 18 лютого 2012 10:57

Імператор Японії переніс операцію на серці

Імператор Японії переніс операцію на серці

Японський імператор Акіхіто в суботу, 18 лютого, переніс операцію на серці. За словами лікарів, вона пройшла успішно і очікується, що він буде виписаний через два тижні.

78-річному монарху зробили шунтування правої коронарної артерії і передньої гілки лівої коронарної артерії в лікарні при Токійському університеті. Операція тривала близько шести годин. В цей час десятки тисяч японців молилися за здоров'я імператора.

Японські телеканали вели прямі включення з різних регіонів країни, де представники всіх верств населення очікували закінчення операції.

"Ми всі молимося за його здоров'я. І всім нам хочеться швидше знову побачити його привітне і добре обличчя", - сказала літня жінка, яка вийшла з храму.

Провести операцію лікарі вирішили після серії обстежень, які виявили в імператора Акіхіто ішемічні зміни. Варто зазначити, що ця операція вважається однією з найбільш поширених - щорічно в Японії шунтування роблять 13 тисячам пацієнтів.

В останні роки імператор Акіхіто украй рідко з'являється на публіці через збільшення проблем зі здоров'ям. У листопаді 2011 року він пройшов курс лікування через запалення легенів і бронхів. На думку лікарів, хвороба імператора могла розвинутися на тлі переживань і стресу, викликаних землетрусом 11 березня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Імператор Японії переніс операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути