вівторок, 06 березня 2012 18:38

Іменний годинник Януковича виставили на аукціон: стартова ціна 1288 доларів
7

Фото: Фото: Молоток.ру

Іменний годинник Віктора Януковича виставили на російському інтернет-аукціоні Молоток.ру. Власник під ніком "Александрмосква" просить за лот президента України 38 тис. російських рублів ($1288,09). Торгуватись за нього можна до 19 березня.

"Нагородний годинник від президента України Януковича, - пише автор. - Корпус - позолота 20 мікрон. Механізм - "Політ 3133" позолочений, ажурований, сині посилені гвинти. Циферблат виготовлений з перламутру з острова Таїті. Знак "тризуб" - чисте золото. Скло - опукле, сапфірове. У голівці і кнопках - 3 шт. натуральних блакитних сапфіра з Таїланду. Паспорту немає".

В комплекті до годинника йде чорна коробочка з позолотою. На кришці - герб України, інкрустована позолотою. На внутрішній стороні самого годинника також є герб та номер - №005.

В адміністрації президента кажуть, що "президентські" годинники виробляються в Україні, їх реєстр та наскрізну нумерацію ніхто не веде.

"Годинники, які вручає президент України, не належать до державних нагород та не є іменними, - відповів на запит Денис Іванеско, керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації. - Годинники марки "Клейнод" вироблені на ТОВ "Київський годинниковий завод". Вручаються як пам'ятний подарунок (сувенірна продукція) від президента України. До них не додається іменний документ, що посвідчує нагородження, та не проставляється додаткова нумерація на корпусі".

В адміністрації уточнюють, що вручають подарункові годинники під час протокольного обміну дарунками з іноземними делегаціями, поїздок в регіони, зустрічей та протокольних заходів. Такий підхід відповідає загальній практиці, яка застосовується у відповідності до норм міжнародного протоколу в багатьох країнах світу.

У 2011 році для президента придбали 88 годинників, у 2012 - не закупили жодного. Уточнюють, що торік Янукович подарував 121 годинник, з початку цього року - 8. За інформацією Державного управління справами різниця в кількості закуплених та подарованих - це залишок з попередніх років.

Корпус годинників виготовлено з нержавіючої сталі (можливе декоративне покриття), вартість чоловічого годинника - 1146 гривень, жіночого - 891 грн.

У 2008-му році на сайті nnm.ru написали, що влітку 2007 року на базі виробничого об'єднання 1-й Московський годинниковий завод "Політ" були створені годинник "Президент України". Як механізм був обраний знаменитий калібр 3133 (механічний хронограф).

Особливістю годинника "Президент України" є те, що вони були випущені в кількості всього 50 примірників. Тому, окрім матеріальної вартості, мають велику колекційну цінність. На фото видно, що цей годинник дуже схожий на виставлений на аукціоні.

Зараз в російських магазинах такий самий годинник, тільки з написом "Президент Росії" продають від 12900 рублів.

Зараз ви читаєте новину «Іменний годинник Януковича виставили на аукціон: стартова ціна 1288 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути