Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 03:00

Іменинники 19 квітня: у кого сьогодні День Янгола та як назвати дитину

Сьогодні, 19 квітня, вшановують пам'ять Мефодія Моравського, а також відзначають іменини Платониди, Яреми, Григорія, Євтихія та Севастяна.

Gazeta.ua пропонує дізнатися, звідки пішли та що означають імена сьогоднішніх іменинників.

Мефодій. Чоловіче ім'я грецького походження, від Методій - "той, хто любить порядок", "той, хто слідує". Чоловік із таким ім'ям порядний, послідовний, методичний, вольовий. Дисциплінований, законослухняний, діє відповідно до загальноприйнятих норм, навіть якщо має власну думку з цього приводу. Має аналітичний склад розуму, відмінну пам'ять, здорову цікавість, розвинену інтуїцію. Здатен досягти високого рівня професіоналізму в медицині, юриспруденції, на виробництві та адміністративній роботі. Головне - чітко окреслити мету. До числа серйозних недоліків його характеру відноситься мінливість настрою і непередбачуваність.

Автор: unsplash.com
  Платонида - "далекоглядна, прозорлива"
Платонида - "далекоглядна, прозорлива"

Платонида. Жіноче ім'я, що походить від давньогрецького чоловічого імені Платон, що означає "широкий. Існують також варіанти перекладу імені Платонида як "далекоглядна", "прозорлива". Жінку з таким ім'ям люди сприймають як впевнену, мужню, сильну. Але насправді - досить вразлива, чутлива і стурбована. Для неї дуже важливий комфорт, опікується потребами своєї родини. Власниця цього імені прагне до задоволення і життя в гармонії з дорогими людьми. Платонида, як правило, бере на себе відповідальність в житті або за свій професійний розвиток, або ж за сім'ю. Смілива і амбітна, проявляє активність і підприємливість.

Ярема. Є декілька версій походження імені - старослов'янська та семітська. Однак, схожі в тому, що в імені Ярема я ім'я Бога. Приблизно перекладається як "Господь звеличить". Прямолінійний і відкритий, має характер бійця. Хлопчик з цим іменем володіє дивовижною силою духу. У нього розвинене почуття обов'язку і відповідальності за близьких людей. Власник цього імені не терпить легковажності, хоча в глибині душі може заздрити розкутості легковажних людей. У цілому спілкування з ним не представляє особливих труднощів - він практично завжди готовий прийти на допомогу, здатний на співчуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Ангела 16 квітня — кого сьогодні вітати

Григорій. Християнське чоловіче ім'я, означає "уважний, зосереджений", або "той, хто не спить". Григорії мають гарячу вдачу. Нерідко недолік фізичної сили успішно компенсує рішучістю. Зачеплене самолюбство викликає в нього настільки сильні емоції, що інші почуття, у тому числі й почуття самозбереження, ґрунтовно притупляються. Втім, коли лють проходить, він навряд чи буде довго зберігати зло. Може лінуватися, якщо йому не цікаво те, чим він займається. Та варто поставити мету, легко може подолати всі перешкоди в навчанні чи роботі, і досягнути хороших результатів. У багатьох Григоріїв гарячність із віком трохи згладжується, залишаючи місце самовпевненості й твердості характеру.

Автор: unsplash.com
  Євтихій в перекладі значить "життєрадісний, щасливий"
Євтихій в перекладі значить "життєрадісний, щасливий"

Євтихій. Ім'я має грецьке походження, дослівно - "щасливий, веселий", "великодушний". Особливістю людей з іменем Євтихій є висока комунікабельність. Діти з таким ім'ям товариські і життєрадісні, легко і часто заводять знайомства. Водночас, як правило, віддають перевагу "найкращому другові", заради якого готові на все. У зрілому віці нічого кардинально не змінюється, хіба що з'являється здатність мислити ширшими категоріями. Рішення приймає тільки після ґрунтовного аналізу ситуації. Тимчасові вигоди в розрахунок не бере, надає перевагу довгостроковим відносинам і зобов'язаннями - як у діловому, так і в особистому плані.

Севастян. Походить від грецького "sebastos" - "високошанований, священний". Головна риса Севастіана - впертість. Попри зовнішню безвідповідальність і безтурботність, на ділі виявляє в характері твердість і імпульсивність. Точно знає, що хоче отримати від життя. Ця людина йде прямо до мрії, і не пощастить тому, хто встане у нього на шляху. Оточення вважає його егоїстом, бо набільше цінує в житті - себе, свої бажання та мрії. Екстраверт, не боїться погроз і не чує прохань, проте має гостру потребу бути коханим. Хоче бути першим у всьому, невдачі можуть надовго вибити з колії. Володіє розвиненою інтуїцією, відповідальний і стриманий.

17 квітня за православним календарем згадують Йосипа Співця. У цей день починали співати цвіркуни, а журавлі подавали голос.

Йосип мав поетичний талант та складав співи Богоматері, апостолу Варфоломію та святим угодникам.

День Ангела святкують Георгій, Йосип, Іван, Микола і Марія.

Зараз ви читаєте новину «Іменинники 19 квітня: у кого сьогодні День Янгола та як назвати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути