Ексклюзиви
вівторок, 17 травня 2022 03:05

Іменини 17 травня - кого вітати та як назвати дитину

Іменини 17 травня - кого вітати та як назвати дитину
Сьогодні Антон, Кирило, Лазар, Марія, Микита святкують День Янгола. Фото: pixabay.com

17 травня власники імен Антон, Кирило, Лазар, Марія, Микита, Пелагея святкують День Янгола.

Раніше імена для новонароджених обирали за найбільш очевидною чи бажаною рисою характеру малюка або ж в честь святого, якого шанують в день народження дитини. Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про походження та значення імен сьогоднішніх іменинників. Дехто зможе визначитися, як саме назвати свого малюка.

Ім'я Антон з давньогрецької мови перекладається як рветься в бій, вступає в бій чи як прикметник змагатися. Може мати значення – войовничий, як ант.

Якісні характеристики імені Антон за звучанням наступні: хороший, великий, мужній, активний, сильний, простий, красивий, гладкий, величний, яскравий, радісний, гучний, хоробрий, могутній. Ця людина в центрі уваги, володіє легким характером, оптиміст.

Ім'я Кирило походить з давньогрецької мови і перекладається як маленький пан, владика.

Кирило - людина з підвищеною самооцінкою. Комплекси неповноцінності йому майже невідомі, якщо ж вони у нього і є, то оточуючі про це ніколи не здогадаються. Кирило любить покрасуватися, він постійно готовий і чекає того, що його повинні хвалити за його розум, манеру поводитися, гарний одяг, тонкий смак.

Ім'я Лазар має єврейське походження й переводиться як Божа допомога.

Лазарі - спокійні й терплячі люди. Вони врівноважені, вдумливі, працьовиті, але повільні, а підганяти їх - заняття абсолютно безглузде. У них золоті руки, вони домовиті, гарні сім'янини. Лазари наділені великою добротою, у них багато друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменини 16 травня - у кого сьогодні свято

Ім'я Микита має давньогрецьке походження. Означає переможець.

Це чоловіки, які знають собі ціну. Вони егоїстичні й цілеспрямовані, вибирають собі мету, ідуть до неї прямим шляхом. Не люблять, щоб ними командували, вони наполегливі, уперті й одночасно, чутливі й уразливі. Зовні схожі на матір, характер же в них батьківський.

Ім'я Марія утворилося від давньоєврейського імені Мірьям і означає бажана, гірка, безтурботна. Також його іноді перекладають як відкинута, сумна, пані.

Марія випромінює навколо себе тепло, доброту, увагу. Хороша дружина та господиня. Часто Марії бувають самотніми. Але їх це не обтяжує. Для них більш важлива внутрішня свобода, відчуття гармонії з собою. Дуже цінують спокій, тишу, можливість просто поміркувати. Одночасно з цим її приваблює все оригінальне, неординарне, таємниче.

Ім'я Пелагея має давньогрецькі корені, означає морська, морське узбережжя, вільна, незалежна, горда.

Пелагея м'яка, терпляча, з почуттям гумору, незалежна, вільна, приваблива, загадкова, притягує протилежну стать. Відносини для неї найважливіше, а вже потім кар'єра. На роботі її люблять і цінують за відповідальність, порядність, розсудливість, професіоналізм.

17 травня православні віряни вшановують пам'ять святої мучениці Пелагеї, діви Тарсійської. Мучениця жила в III ст в місті Тарсі Малої Азії. Була дочкою знатних язичників і коли почула проповідь про Ісуса Христа Сина Божого, увірувала в Нього і побажала зберігати цнотливість, присвятивши Господу життя.

Зараз ви читаєте новину «Іменини 17 травня - кого вітати та як назвати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути