неділя, 13 травня 2012 13:53

Ігор Суркіс: "10 років не можемо знайти гідну заміну Лобановському"
13

Фото: ФОТО: Тарас ПОДОЛЯН

13 травня виповнилося 10 років від смерті знаменитого тренера київського футбольного клубу Валерія Лобановського.

О 10 годині ранку до його могили на Байковому кладовищі поклали квіти близько сотні людей, більшість із яких - футболісти та діячі "Динамо".

Разом із букетами від родини, його надмогильний пам'ятник обставлений вінками від клубу та Федерації футболу України. Серед інших, могилу відвідали брати Суркіси, тренери Андрій Баль, Олексій Михайличенко, Олег Блохін.

Із теперішніх гравців-знаменитостей на могилі зранку помічено Андрія Гусіна. Побували там і кілька десятків представників динамівського "молодняка".

Президент ФК "Динамо Київ" Ігор Суркіс розповів, що досі дружить із сім'єю колишнього наставника, а на могилі любить бувати сам.

"У футболі він випереджав час. Те, що зараз показують у європейському футболі, він показував зі своїм "Динамо" 1988 року. Але ті, хто його зараз починають наслідувати, не можуть знати, що б він робив тепер. Мені здається, що він би й зараз усіх випереджав. Після нього 10 років минуло. Ми нікого подібного для команди знайти не змогли".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жилах Лобановського текла графська кров

Його брат, Президент ФФУ Григорій Суркіс розповів, що український тренер був взірцем для тодішньої Європи.

"У 1975 році Лобановський був визнаний найкращим тренером світу, а його команда - найкращою клубною командою. Це говорить про те, що такі особистості як Капелло, Ліппі у нього вчилися".

За словами динамівця, після переїзду Лобановського з України, керівництво клубу вірило, що останнього свого слова в футболі фахівець ще не сказав, тому працювало над тим, аби його повернути.

"І в 1997-99 роках ми побачили, як із футболістів, які 95-го і 96-го ще нічого не добилися, він зробив не команду зірок, а команду-зірку. Це підтвердило наше розуміння того, що він створює команди, які виграють єврокубки. Лобановський підготував двох володарів Золотого м'яча, а через кілька років після його смерті його вихованець Андрій Шевченко став третім - після Блохіна і Бєланова", - пригадав керівник ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Суркіс: "10 років не можемо знайти гідну заміну Лобановському"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути