четвер, 15 жовтня 2020 16:19

"Ідея Банк" оштрафували на 4 млн грн за рекламу

"Ідея Банк" оштрафували на 4 млн грн за рекламу
4 млн грн штрафу має сплатити "Ідея Банк". Фото: pinterest.com

Антимонопольний комітет оштрафував "Ідея Банк" на 4 млн грн за введення в оману споживачів. Банк не вказав додаткової реальної ставки за кредитами під час рекламної кампанії.

Банк на постійній основі поширював рекламу своїх акційних пропозицій "Ідеальна 30" щодня ідеальний кредит під повний 0%" та "Чорна п'ятниця ціни навпіл -50% розпродаж кредитів", повідомляють у пресслужбі відомства.

"Однак відповідна рекламна інформація під час перевірки виявилася далекою від реальності. Адже відсоткова ставка за кредитами становить 0,001% річних. Більше того, клієнту потрібно окремо платити щомісячні комісії за обслуговування, за відкриття пакета послуг та обов'язковий страховий внесок. Водночас банк у рекламі "забув" вказати максимальну суму, на яку може бути виданий кредит, реальну річну процентну ставку, максимальний строк, на який видається кредит. Ця інформація є обов'язковою для оприлюднення, і вона могла значною мірою вплинути на наміри потенційних клієнтів отримати кредит", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держгеокадастрі недорахувалися 5 млн га землі

Опитування потенційних споживачів підтвердило, що рекламна кампанія банку не інформує їх про будь-які додаткові плати та комісії під час отримання кредиту, викликає зацікавлення та спонукає до оформлення кредитів саме в цьому банку.

Банки-конкуренти стверджують, що така реклама становить неправомірну конкуренцію.

13 жовтня Богдан Горобець став новим державним уповноваженим Антимонопольного комітету України. Перед цим Володимир Зеленський обрав нового першого заступника керівника АМКУ. На посаду призначили Ольгу Музиченко.

Зараз ви читаєте новину «"Ідея Банк" оштрафували на 4 млн грн за рекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути