середа, 09 червня 2021 19:08

IBOX Bank виграв суд у власника і головного редактора сайту mind.ua Євгена Шпитко

IBOX Bank виграв суд у власника і головного редактора сайту mind.ua Євгена Шпитко
Фото: versii.com

Броварський міськрайонний суд Київської області, розглянувши на відкритому засіданні заяву ТОВ "Фьючер Медіа" (управляє сайтом mind.ua) про компенсацію витрат пов'язаних з розглядом справи в результаті необґрунтованих дій позивача при розгляді справи № 361/7839/20 за позовом АТ "Айбокс Банк" (IBOX Bank) до ТОВ "Фьючер Медіа" і фізособи про захист особистого немайнового права на недоторканність ділової репутації та відшкодування моральної (немайнової) шкоди, прийняв рішення відмовити ТОВ "Фьючер Медіа" в задоволенні його заяви.

Як випливає з рішення суду, представник ТОВ "Фьючер Медіа", частка в розмірі 90% якого належить головному редактору сайту mind.ua Євгену Шпитко, просив суд стягнути витрати на правову допомогу з АТ "Айбокс Банк", проте суд відмовив у такій вимозі, повідомляють "Версии".

Нагадаємо, в жовтні минулого року стало відомо про те, що IBOX Bank подав до суду на видання mind.ua. У банку вважають, що вони зазнали моральної шкоди від публікації, розміщеній на ресурсі, і хочуть стягнути з відповідача 2 млн грн компенсації.

У липні 2020 року ТОВ "Фьючер Медіа" (сайт mind.ua) програло позов про захист честі і ділової репутації. Суд визнав недостовірними дані в одній з публікацій, написаній позаштатним автором mind.ua і розміщеній на цьому сайті. Рішення було оскаржене і зараз розглядається в вищій інстанції. Восени 2020 року на сайті mind.ua вийшла вже інша публікація. У ній найвідоміші компанії України, серед яких найбільший мобільний оператор "Київстар" (гендиректор Олександр Комаров), а також ряд інших великих компаній фінансового ринку, банки, їх акціонери і керівники, звинувачувалися нібито в порушення законів України і протиправних діях. За цю публікацію на сайт mind.ua були також подані кілька позовів, які будуть розглянуті в суді вже в цьому році.

Євген Шпитко подав декларацію за 2018 рік, як особа уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Згідно з його декларацією, за весь 2018 рік він заробив всього 45 тис. грн за основним місцем роботи в ТОВ "Фьючер Медіа" (mind.ua) і ще 12 тис. грн за сумісництвом в ТОВ "Продакшн студія "Реальна економіка", яка на 100% йому ж і належить.

За даними Opendatabot, чистий прибуток ТОВ "Фьючер Медіа" в 2020 році склала 31,8 тис. грн.

Також раніше ЗМІ повідомляли про те, що сайт mind.ua викрили в обмані партнерів і рекламодавців шляхом накрутки ботами офіційного Telegram-каналу mind_live, сторінки на Facebook, Viber-чату, а також статистики сайту. Після цього від співпраці з сайтом відмовилися деякі з рекламодавців.

Зараз ви читаєте новину «IBOX Bank виграв суд у власника і головного редактора сайту mind.ua Євгена Шпитко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути