середа, 30 травня 2007 13:36

Хворий рідкісним видом туберкульозу подорожував по Європі, Канаді і США

Уряд США в особі федерального Центру з попередження інфекційних захворювань виступив з офіційним попередженням про небезпеку зараження осіб, які могли опинитися в Європі, Канаді і США з американським громадянином, хворим на рідкісну і дуже небезпечну форму туберкульозу, повідомляє телекомпанія АВС.

Хворий громадянин США зараз по спеціальному розпорядженню президента США поміщений в респіраторний карантин в одному з американських госпіталів. Це перший випадок подібного карантину в США з 1963 року.

Відомо, що хворий рідкісною формою туберкульозу американець вилетів 13 травня з Атланти (штат Джорджія) до Парижу рейсом авіакомпанії Air France номер 385. Після перебування протягом 11 днів в Європі хворий вилетів 24 травня з Праги в канадське місто Монреаль рейсом авіакомпанії Czech Air номер 0104. З Канади в США хворого потім пройшов на автомашині.

Центр з попередження інфекційних захворювань рекомендував членам екіпажів рейсів, на яких літав хворий, також пройти обстеження.

Ще до початку поїздки американець знав, що хворий на туберкульоз, але вважав за краще не відмовлятися від своїх планів. Пізніше лікарі виявили, що йдеться про незвичайно стійку форму захворювання, яка важко піддається лікуванню.

Американець хворий на рідкісну форму туберкульозу, відому як XDR-TB, яка не піддається більшості відомих протитуберкульозних препаратів і лікування від якої може коштувати $500 тисяч і більше, повідомляє АВС, посилаючись на офіційних представників центру, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Хворий рідкісним видом туберкульозу подорожував по Європі, Канаді і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути