Ексклюзиви
середа, 14 червня 2017 12:08

"Хто взагалі ці Герої України?" - водій маршрутки довів до сліз матір загиблого на Майдані

"Хто взагалі ці Герої України?" - водій маршрутки довів до сліз матір загиблого на Майдані
На Львівщині водій маршрутки нахамив та довів до сліз матір Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника та відмовив їй у проїзді у транспорті. Фото: kordon.in.ua

У Старому Самборі Львівської області водій маршрутки нахамив і довів до сліз матір героя Небесної сотні Богдана Сольчаника. Відмовив їй у проїзді у транспорті. Про це розповів брат загиблого Степан Сольчаник у коментарі "Вголосу".

"Сьогодні наша мама Оксана у Старому Самборі зайшла у маршрутку "Нижанковичі - Львів", номер ВС 3600 АА. Вона пред'явила посвідчення "Мати загиблого Героя України". Водій по-хамськи відмовив їй у проїзді. Мама вже готова була оплатити проїзд, але раптом почула від водія "Хто такі взагалі ці герої України?" і побачила лукаву посмішку на його обличчі. Тоді просто вийшла з маршрутки і розплакалася, - розповів Степан Сольчаник. – Ці слова чули всі пасажири маршрутки. Добре, що вони заступилися за неї і змусили водія схаменутися і "дозволити" мамі доїхати до Львова. Людина, напевно, не розуміла, що робить. Він просто спаплюжив високе звання Героїв України та пам'ять про них. Тому ми звертатимемося у всі можливі інстанції з цього приводу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вірш героя Небесної сотні з'явився на стіні будинку

За словами Степана, цей водій працює у Самбірському АТП-14608. Директор підприємства - депутат Самбірської райради від БПП Іван Романяк.

"Держава навіть не приділяє достатньої уваги родинам Небесної сотні. Досі не може прикріпити її до певної категорії пільговиків, аби у подальшому не виникало таких ситуацій. Вона просто провалила питання уваги до родин героїв. При чому керівники АТП, одним із яких є вищезгаданий депутат від БПП, навіть не можуть пояснити простих правил поведінки з пасажирами своїм працівникам. Коло замкнулося", - резюмував Степан Сольчаник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іменем героя Небесної сотні назвуть вулицю і школу

На похорон викладача Богдана Сольчаника із Львівщини прийшло 8 тис. людей. На могилу поклали 1000 букетів живих квітів.

Зараз ви читаєте новину «"Хто взагалі ці Герої України?" - водій маршрутки довів до сліз матір загиблого на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути