четвер, 02 березня 2017 14:38

Хто викрав автобус біля метро?
5

Так виглядав автобус на своєму місці роботи
Фото: надане проектом Кофейбус
Кіоск і причеп кавомобіля продовжують працювати
Місце, де стояв автобус
Місце, де стояв автобус
Кіоск і причеп кавомобіля продовжують працювати

Біля метро Шулявська у Києві о 04:30 викрали автобус ЛАЗ-695Н 1978 року випуску. У ньому з 2010 року працював історично-інформаційний центр і кав'ярня.

ЛАЗ входить до проекту "Кофейбус". Практично всі транспортні засоби цього підприємства на ходу й відновлені з близькістю до оригіналу.

"О 04:00 ранку спрацювала сигналізація. Коли охорона приїхала до автобуса, його вже не було. За словами очевидців, мій ЛАЗ завантажили краном на вантажівку й повезли кудись далеко", - розповідає Gazeta.ua власник автобусу й проекту "Кофейбус" Вадим Навроцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 43-річному ЛАЗі безкоштовно катали містом

Він викликав поліцію до місця, де стояв ЛАЗ. Правоохоронці з'ясували, що "кофейбус" забрали працівники департаменту міського благоустрою й відвезли його на вул. Озерну. Там тримають демонтовані МАФи.

"По-перше, жодного попередження про якісь порушення чи претензії від департаменту міського благоустрою я не отримував. На сайті Київської міської адміністрації у списку на демонтаж не було й немає жодного мого автобуса. По-друге, я не власник кіоска, кавомобіля чи причепа із шаурмою. В мене автобус — транспортний засіб. Він має державний номерний знак, техпаспорт. Те, що його отак вночі взяли й забрали, це те саме, що забрати приватний автомобіль. Крім того, у мене є всі належні документи для його роботи тут — угода із Київпарксервісом, офіційно орендую 4 паркувальні місця для ЛАЗа, плачу податки із зарплати своїх працівників, сплачую рахунки за електроенергію. Та навіть роблю те, що не мав би робити, - опорядкував газон і територію навколо", - пояснює господар.

Автор: Володимир Мукан
  Місце, де стояв автобус
Місце, де стояв автобус

Він протягом семи років розповсюджує в автобусі листівки з історією Києва та час від часу там змінює експозиції старовинної техніки — приймачів, магнітофонів, фотоапаратів. Там можна придбати квитки на різноманітні фестивалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля станції столичного метро Шулявська встановили безкоштовну барабанну установку

Біля ЛАЗу є місце парковки велосипедів, фортепіано, на якому може грати кожен охочий. Влітку на вихідних тут збираються власники ретро скутерів і любителі старовинних авто.

"Взагалі це був один із 4 вцілілих автобусів цієї моделі. Їх масово здавали на брухт, бо тут повно кольорових металів. Я врятував його. Вирішив створити такий собі центр, де люди могли б і відпочити, і поринути в історію, й кави випити", - каже Вадим Навроцький.

Біля місця для автобуса стоїть кіоск із шаурмою. Напроти причеп із продажу кави. Від нього через тротуар тягнеться товстий кабель до дерева. Звідти йде до електростовпа. До власників цих точок працівники департаменту міського благоустрою претензій не мають і їх не намагалися демонтувати.

Три роки тому біля "Кофейбуса" неподалік станції метро Шулявська по суботах почали встановлювати професійні барабанні установки для змагань молодих музикантів. Кожного з них безкоштовно пригощали кавою і цукерками.

Зараз ви читаєте новину «Хто викрав автобус біля метро?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути