Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2012 12:14

Хмельницька АЕС відключила другий енергоблок через збільшення вібрацій турбіни

Хмельницька АЕС відключила другий енергоблок через збільшення вібрацій турбіни
Фото: ye.ua

Хмельницька атомна електростанція (ЗАЕС) 25 вересня в 8:08 за київським часом відключила другий блок від енергосистеми країни, повідомила прес-служба держпідприємства "НАЕК" Енергоатом "у вівторок.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" на станції, блок відключено через збільшення вібрації турбіни. Таким чином, за станом на ранок вівторка в роботі знаходяться 10 з 15 енергоблоків чотирьох діючих АЕС країни.

На першому блоці Запорізької АЕС - 81-а доба середнього планового ремонту, на другому блоці Запорізької АЕС - 29-а доба середнього планового ремонту, на другому блоці Рівненської АЕС - 19-а доба середнього планового ремонту. Перший блок Рівненської АЕС 28 серпня виведено у резерв у зв'язку з диспетчерськими обмеженнями. Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, знаходяться в межах норми, наголошується в прес-релізі.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тис. МВт.

Зараз ви читаєте новину «Хмельницька АЕС відключила другий енергоблок через збільшення вібрацій турбіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути