Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2015 22:27

Хіба Донбас винен у тому, що там відбувається – учителька
6

Фото: Микола Марченко

Чому виник Майдан у Києві, чому 22 січня на вулиці Грушевського з'явилися перші загиблі та чому після 18-20 лютого 2014 року Україна стала іншою, – про це розповіла учнівська молодь. У середній школі № 5  Миргорода організували унікальний захід. Спробували відтворити хронологію подій на київському Майдані. Тут провели акцію-реквієм по вшануванню Небесної сотні.

"21 листопада 2013 року за кілька днів до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом український уряд радикально повернув курс держави. Поступальний рух колеса історії зупинено",– звучить від мікрофона.

Старшокласники в образах учасників Майдану коротко відтворюють трагічні події.

У залі повна тиша. У багатьох учнів на очах з'являються сльози.

"Були б наші очільники такими ж патріотами, як ці діти, то й гори б ми звернули. Хіба Донбас винен, що країною керували і керують проходимці, котрим комфортно було під крилом Кремля. Невже Порошенко не бачить, що люди змінилися і не хочуть терпіти всякі договорняки, через які просто злили Донбас. А відповідальність так ніхто і не поніс. Єфремова показали. Типу винуватий у подіях на Донбасі. А інші ж що? А як же загиблі на Майдані? Про них що, вже забули?", – каже якась вчителька сусідці, краєчком хустини витираючи сльози.

Ось учні запалюють свічки у честь загиблих на Майдані та викладають із них  "СЛАВА ГЕРОЯМ". А потім усі спускаються у фойє школи і починають плести маскувальну сітку для бійців у зону АТО.

"Я б сказала, не дивлячись на свій вік, їм зараз 15-16 років , багато хто, у гарному розумінні цього слова , звихнувся на Майдані. Оце ростуть ті, хто дійсно стане елітою країни. І майбутнє наше за такими як вони",– говорить заступник директора школи № 5 із навчально-виховної роботи Олена Ярославська.

Зараз ви читаєте новину «Хіба Донбас винен у тому, що там відбувається – учителька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути