середа, 12 листопада 2014 12:26

Херсонщина запропонувала Криму воду за світовою ціною

Херсонщина запропонувала Криму воду за світовою ціною
Фото: ghall.com.ua

Херсонщина, після того, як було створено вільну економічну зону Криму, може відкрити окупованому Росією півострову Північно-Кримський канал для постачання його водою.

Про це заявив на засіданні Ради оборони Херсонщини голова облдержадміністрації Андрій Путілов.

"Сьогодні Крим має статус вільної економічної зони. І сьогодні, якщо Росія захоче, якщо їй необхідна вода (у Криму - Ред.), то вона може купляти у нас воду. Ми відкриємо канал для Криму", - сказав Путілов.

За його словами, вода для Криму продаватиметься за світовими цінами, мінімальна з яких - 1 євро за 1 кубометр води. А з огляду на те, що Крим, коли туди постачалась Північно-Кримським каналом дніпровська вода, отримував її щороку 1 мільярд кубометрів, то це щонайменше мільярд євро, наголосив губернатор.

Нагадаємо, що Північно-Кримський канал є найбільшою в Європі гідротехнічною спорудою. Головне його призначення – транспортування води для зрошування та водозабезпечення Херсонщини і Криму. Зокрема, водопотреба Криму на 85% забезпечується з Північно-Кримського каналу. У 2014 році дніпровська вода на півострів не надходила. За нової "влади" Криму некваліфіковані працівники зруйнували розташовані на півострові споруди Північно-Кримського каналу. І до того ж, Крим не розрахувався за вже подану на його потреби воду.

Зараз ви читаєте новину «Херсонщина запропонувала Криму воду за світовою ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути