середа, 05 жовтня 2022 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Херсонщина та Луганщина: військовий експерт розповів про успіхи ЗСУ

Херсонщина та Луганщина: військовий експерт розповів про успіхи ЗСУ
Успіх на Херсонщині є найважливішою складовою цієї війни, наголошує Павло Лакійчук. Фото: ЧОРНОМОРСЬКА ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ

Збройні сили продовжують просуватися на Херсонщині. Є передумови для того, щоб звільнити правий берег Дніпра від окупантів. Успіхи також є і на Луганщині – військові рухаються у бік Сіверськодонецька та Лисичанська. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

"Наступ на Херсонщині триває давно. Противник знав і готувався. На правому березі Дніпра накопичене велике угруповання. Не завжди наші наступальні дії були швидкими й потужними. Але за два минулі місяці наші результати значно кращі, ніж в орків, коли вони намагалися взяти Сіверськодонецьк – Лисичанськ. На Херсонщині складний рельєф, але хлопці просуваються. Російське угруповання хоч частково відрізане від постачання з лівого берега, але не повністю. Наступ йде важко, проте впевнено. Правий берег буде наш, але коли це відбудеться – поки що складно сказати", – говорить Лакійчук.

Успіх на Херсонщині є найважливішою складовою цієї війни, наголошує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни воюють навіть із мертвими": хто і як евакуює тіла загиблих українців

"Угруповання ворога наші розрізають. І у перспективі проглядаються два оточення. У ворога це теж бачать. Судячи з усього, Путін значно більше уваги приділяє саме цьому напрямку. Для нього коридор у Крим важливіший, ніж Донбас", – каже Лакійчук.

Просування ЗСУ є і на Луганщині, додає експерт.

"І взяття Лимана, і подальші дії дуже успішні. Це дозволяє нашим військовим зайняти вигідні позиції. Створюються умови для подальшого наступу на схід на Сватове і для наступу на Сіверськодонецьк та Лисичанськ. Наступальна операція там не дійшла свого фінішу", – додає Лакійчук.

Збройні сили України просувається на півдні. Збройні сили України повернули під свій контроль ще два населені пункти у Херсонській області. Українські захисники звільнили Архангельське і Миролюбівку. Військові опублікували коротке відео, на якому воїн ЗСУ з національним прапором в руках стоїть у селі Золота Балка на Херсонщині. Поки що публічно про це не оголосили. Але це серйозне просування на правому березі Дніпра.

ЗСУ звільнили село на шляху до Кремінної на Луганщині. Це відкриває шлях на повернення Лисичанська та Сіверськодонецька.

Зараз ви читаєте новину «Херсонщина та Луганщина: військовий експерт розповів про успіхи ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути