субота, 16 листопада 2013 05:25

Хакери з Anonymous вже рік зламують комп'ютери уряду США

Хакери з Anonymous вже рік зламують комп'ютери уряду США
фото: gozmodo.com
Хакерам, пов'язаних з міжнародною угрупованням Anonymous, вдалося зламати комп'ютери кількох американських федеральних відомств, використовуючи прогалину у програмному забезпеченні Adobe, і отримати доступ до секретної інформації. Про це повідомляє 15 листопада Reuters з посиланням на матеріали ФБР, які опинилися у розпорядженні агентства. Офіційного підтвердження цієї інформації не надходило.

Згідно з документами ФБР, кампанія по злому урядових комп'ютерів тривала з грудня 2012 року і торкнулася Армію США, міністерство енергетики, міністерство охорони здоров'я і соціальних служб і, ймовірно, багато інших держустанов.

За інформацією агентства, правоохоронні органи продовжують розслідування дій хакерів і пошук нових зломів, оскільки неполадки досі не були усунені. У записці ФБР, зокрема, містяться рекомендації для системних адміністраторів по виявленню можливих загроз.

У документі підкреслюється, що більшу частину зломів ще належить виявити, і судити про масштаби кампанії на даний момент неможливо. Тим не менш, у розпорядженні Reuters виявилися окремі чисельні свідоцтва. Так, у листі для співробітників міністерства енергетики повідомляється, що зловмисники отримали доступ до персональних даних щонайменше 104 тисяч співробітників установи, а також підрядчиків, членів сімей та інших осіб, у тому числі до майже двом тисячам банківських рахунків.

За версією слідства, зломи можуть бути пов'язані, серед іншого, з діяльністю Лорі Лава та інших хакерів, які виявили уразливості в платформі веб-розробки Adobe ColdFusion.
Зараз ви читаєте новину «Хакери з Anonymous вже рік зламують комп'ютери уряду США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути