четвер, 31 січня 2019 03:15

Губенатор Херсонщини поскаржився СБУ на батька Катерини Гандзюк

Губенатор Херсонщини поскаржився СБУ на батька Катерини Гандзюк
Херсонський губернатор відповів на звинувачення батька Гандзюк. Фото: the Бабель

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв звернувся до правоохоронців з проханням перевірити факти, про які заявив батько загиблої активістки Катерини Гандзюк, щодо його причетності до трагедії.

"Я звернувся до правоохоронних органів: генерального прокурора України, голови Служби безпеки України В. Грицака та міністра внутрішніх справ України з проханням перевірити викладені у зверненні батька (Катерини Гандзюк – ред.) факти", – сказав він, повідомляє прес-служба ОДА.

"У випадку, якщо заява Віктора Гандзюка (батька Катерини – ред.) не містить ніяких правдивих фактів, прошу в межах компетенції вжити заходів для встановлення осіб, причетних до "формування політизованої" думки Віктора Михайловича Гандзюка і її подальшого поширення..." – заявив Гордєєв.

Він вимагає притягнути цих осіб до відповідальності "за спонукання до вчинення батьком Катерини діяння, за яке статтею 384 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність, тобто завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням у тяжкому чи особливо тяжкому злочині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Гандзюк оголосили 7 підозр

Раніше Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника Гордєєва Євгена Рищука (БПП).
Гордєєв заперечує свою причетність до нападу на Гандзюк.

Нагадаємо, активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018-го. Її облили кислотою. Гандзюк отримала 40% опіків, перенесла 11 операцій. Основна версія слідства — напали через громадянську позицію. Активістка виступала проти проросійських сил у Херсоні.

Померла 4 листопада після 4 місяців лікування у відділенні Київського опікового центру.

Зараз ви читаєте новину «Губенатор Херсонщини поскаржився СБУ на батька Катерини Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути