Ексклюзиви
середа, 24 вересня 2008 16:41

Грузія змінює військову доктрину

Грузія змінює військову доктрину і концепцію безпеки.

Як заявив перший заступник міністра оборони Грузії Бату Кутелія, "широкомасштабна військова агресія з боку Росії не розглядалася в нашій військовій доктрині як загроза великої ймовірності, проте події, що відбулися, свідчать, що ця загроза реалізувалася, тому повинні бути змінені концепція безпеки, оборонне планування і багато що інше".

За його словами, "подібні зміни вносять до концепцій безпеки не тільки Грузія, але країни, що є її партнерами, зокрема, країни Балтії, що полягають в НАТО".

У свою чергу голова комітету парламенту Грузії з питань євроінтеграції Давид Дарчиашвілі заявив журналістам, "коли зміннюються погрози, реагування на них також повинне змінюватися".

"Ті ж бригади Міноборони Грузії готувалися до конфліктів малої інтенсивності, зараз же треба враховувати широкомасштабну агресію", - сказав Дарчивашвілі. За його словами, робота над зміною військової доктрини і концепцією безпеки вже почалася, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Грузія змінює військову доктрину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути