вівторок, 23 грудня 2008 12:46

Грузія: Росія хоче вигнати ОБСЄ з Кавказу

Блокування Росією продовження мандата місії ОБСЄ в Грузії говорить про те, що влада Росії хоче повністю вигнати цю організацію з Кавказу, заявив державний міністр Грузії з питань реінтеграції Теймураз Якобашвілі.

"На цьому етапі відповідні функції повинні узяти на себе європейські спостерігачі, так само як і спостерігачі ООН. Як видно, Росія зробила вибір на користь ООН, з якою у неї більше можливостей для маніпуляції, і вирішила взагалі вигнати ОБСЄ з Кавказу", - сказав Якобашвілі журналістам.

Інформацію про те, що після 31 грудня спостерігачі ОБСЄ згорнуть свою місію в Грузії на невизначений термін, прокоментували і в парламенті країни. Зокрема, голова комітету з евроатлантичесної інтеграції Давид Дарчиашвілі заявив, що Росія грубо порушує міжнародні норми, і, в результаті, це погано відіб"ється на ній самій. "Євросоюз готовий і вимагає моніторинг на всій території Грузії, і угода із цього приводу досягнута разом з Саркозі. Росія, проте, її не виконала.

Ми маємо справу з країною, що грубо порушує міжнародні норми. Зазвичай у результаті негативний результат наступає для самої цієї країни", - вважає Дарчиашвілі. "Росбалт"

Зараз ви читаєте новину «Грузія: Росія хоче вигнати ОБСЄ з Кавказу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути