Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 18:02

Грузія оцінила збиток від війни в мільярд доларів

Грузія оцінила збиток, нанесений цивільній інфраструктурі країни в результаті озброєного конфлікту в Південній Осетії, в один мільярд доларів, передає агентство "Новости-Грузия" з посиланням на заяву, поширену "Банком Грузії".

Для надання допомоги жертвам конфлікту "Банк Грузії" створив спеціальний фонд і звернувся до іноземних інвесторів з проханням взяти участь в його фінансуванні.

Одночасно грузинська влада веде переговори з міжнародними організаціями, такими як Міжнародна фінансова корпорація (МФК) і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) про надання допомоги у відновленні інфраструктури західних районів Грузії.

Декілька годин тому ЄС оголосив про намір виділити Грузії п"ять мільйонів євро, що повинні піти на харчування, забезпечення житлом та медичне обслуговування грузинських біженців, постраждалих під час конфлікту в Південній Осетії.

Нагадаємо, що зі свого боку влада Південної Осетії оцінила матеріальний збиток, нанесений невизнаній республіці в результаті військових дій, в 100 мільярдів рублів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія оцінила збиток від війни в мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути