вівторок, 24 листопада 2009 16:17

Грузія не вірить заяві Медведєва про Абхазію та Південну Осетію

Грузія не вірить заяві Медведєва про Абхазію та Південну Осетію

Грузинська сторона не розглядає серйозно заяву президента Дмитра Медведєва про те, що Росія не просила Білорусь визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії, заявила сьогодні замміністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе.

Напередодні Медведєв в бесіді з білоруськими журналістами заявив, що ніколи не просив і не проситиме інші країни визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії, "тому що це не моя справа, це справа іншої держави - визнавати чи ні".

"Сам той факт, що політика визнання територій Грузії така активна в Росії, і факт, що майже на всіх офіційних зустрічах робляться подібні заяви, вказують, наскільки хворобливо переживають в Росії, що до політики визнання не приєдналася в світі жодна серйозна країна", - відзначила Каландадзе.

"Відповідно, ніхто серйозно не сприймає заяву Медведєва про те, що Росія упустить який-небудь шлях, або не використає всі можливі важелі для тиску на будь-яку державу в цьому питанні - будь це Білорусь, або будь-яка інша країна", - додала вона.

Нагадаємо, щось подібне медведєвському "не просив" озвучив в кінці серпня прем"єр Путін.

Що ж до зустрічі Медведєва з білоруськими журналістами, то, зі слів головного редактора інтернет-газети "Салідарнасць" Олександра Старикевича, "з того, що було сказане Медведєвим, мало що слідує".

"І зокрема сенс цього заходу залишається не зовсім зрозумілим. Так, показали фігу Лукашенку, тому що йому не дуже подобається пряма розмова російського президента з білоруськими ЗМІ, зокрема, і незалежними", - сказав Старикевич.

Разом з тим, додав журналіст, "Медведєв зовсім недвозначно дав зрозуміти: жодних конфліктів між ним і Лукашенко не існує і пробувати вбити клин безглуздо".

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Грузія не вірить заяві Медведєва про Абхазію та Південну Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути