середа, 08 квітня 2009 13:23

Лукашенко образився на Росію

Лукашенко образився на Росію
Президент Білорусі Олександр Лукашенко образився на відмову Росії надати його країні кредит. Про це повідомив джерело в уряді республіки.

Джерело відзначило, що Мінську і на Заході не вдалося отримати необхідні гроші. А тим часом, президентові Білорусі, за словами джерела, "дуже подобається бути в епіцентрі європейської уваги, та і на засіданнях уряду він неодноразово говорив про те, що жити в Європі набагато краще, аніж в Росії".

Як писала раніше Gazeta.ua, Росія відмовила Білорусі в кредиті в 100 мільярдів рублів. Йдеться про кредит для здійснення взаємних розрахунків в російських рублях.

Москва і Мінськ домовилися про стабілізаційний кредит Білорусі у розмірі 2 мільярдів доларів ще восени 2008 року.

Нагадаємо, 3 квітня парламент Білорусі не включив до порядку денного своєї роботи питання про визнання Абхазії та Південної Осетії. Тим часом, два тижні тому Олександр Лукашенко особисто обіцяв президентові РФ Дмитру Медведєву, що парламент прийме рішення з цього питання.

У Москві вважають, що причиною демаршу стала відмова надати Мінську кредит. Ще в січні Мінфін прийняв рішення про недоцільність виділення кредиту, але безпосередньо Дмитро Медведєв колезі не відмовив. Білорусі вже перераховано $1,5 млрд з обіцяних $2 млрд.

Також можливо, що демарш білоруської сторони спровокували вигідні пропозиції, які робить Мінську Захід: ЄС кличе Білорусь в "Східне партнерство". Експерти вважають, що Мінськ й надалі намагатиметься лавірувати між Заходом і Росією, проте вважають, що найближчим часом Олександру Лукашенко все ж таки доведеться визначитися з Абхазією та Південною Осетією.

За матеріалами РБК, Полит.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко образився на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути