понеділок, 09 червня 2008 08:22

Грузія може оголосити Лужкова персоною нон грата

На найближчому засіданні парламенту Грузії депутат Ніка Руруа має намір поставити питання про оголошення мера Москви Юрія Лужкова персоною нон грата.

"Думаю, прийшов вже час, щоб Грузія оголосила пана Лужкова персоною нон грата, як це зробили наші українські друзі і союзники", - сказав Руруа.

Так він прокоментував заяву Лужкова в Санкт-Петербурзі про те, що Грузія має визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

"Пан Лужков вже декілька років поспіль робить антигрузинські заяви і він повинен розуміти, що подібні його заяви мають ціну", - додав депутат.

7 червня в Санкт-Петербурзі стартував 12-й міжнародний економічний форум.

Мер Москви Юлій Лужков висловлюється за порушення питання про повернення Росії Криму і Севастополя.

Як повідомлялося, заяви Лужкова поставили під сумнів базис українсько-російських відносин - Договір про дружбу і співпрацю, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова.

Віце-спікер Держдуми від фракції Єдина Росія Любов Слиска вважає, що керівництво України проявило слабкість, заборонивши мерові Москви Юрієві Лужкову в"їзд на територію країни.

Народний фронт Севастополь - Крим - Росія і Євразійський союз молоді вважають, що заяви мера Москви Юрія Лужкова про статус Севастополя не суперечать нормам міжнародного права.

За матеріалами: Українські новини, Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Грузія може оголосити Лужкова персоною нон грата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути