Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 15:32

Грузинських солдатів нагородили "за збереження територіальної цілісності"

Грузинські військовослужбовці отримали нагороди за участь у військовому конфлікті в Південній Осетії. У прес-релізі Міністерства оборони республіки мовиться, що солдати і офіцери були нагороджені "за збереження територіальної цілісності Грузії".

У число нагороджених потрапили 93 людини. Їм були вручені ордени Вахтанга Горгасалі (нагороди, які даються за хоробрість і героїзм, проявлені при захисті територіальної цілісності країни), а також медалі за відвагу і військову доблесть. "Наші солдати проявили в боях велику хоробрість, вони гідно воювали і підтвердили, що Збройні сили Грузії - одні з найсильніших в регіоні", - заявив начальник Об"єднаного штабу Грузії Заза Гогава.

Відзначимо, що після поразки Грузії у війні за Південну Осетію своїх постів позбулися декілька представників військового керівництва республіки. Зокрема, як повідомляв "Комерсант", був відправлений до відставки командувач національною гвардією Давид Апціаурі, знижений на посаді заступник начальника Об"єднаного штабу Олексій Осепаїшвілі (йому поставили в провину "погану організацію переміщення військ"). Командувач сухопутними військами Мамука Балахадзе був відправлений на перекваліфікацію до Німеччини.

Всього, як повідомляла CivilGeorgia, в ході військового конфлікту з грузинського боку загинули 115 військовослужбовців, ще 54 людини, за даними Міністерства оборони республіки, числяться зниклими без вісти.

З осетинського боку, за даними властей республіки, загинули близько двох тисяч військовослужбовців і мирних жителів. В результаті конфлікту, нагадаємо, Грузія фактично втратила свої колишні території Абхазію і Південну Осетію. Прилеглі до них райони Грузії до цих пір контролюють російські військові.

Зараз ви читаєте новину «Грузинських солдатів нагородили "за збереження територіальної цілісності"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути