вівторок, 25 березня 2008 18:34

Грузинські опозиціонери припинили голодування

Представники опозиційних партій Грузії, які з початку березня проводили в Тбілісі голодування, вирішили припинити цю акцію протесту. Опозиціонери, що висувають ряд політичних вимог до властей, заявили, що готуватимуться до парламентських виборів, назначених на кінець травня.

Як повідомив один з лідерів опозиції Георгій Хаїндрава, відмова від голодовки пов"язана з проханням голови Грузинської православної церкви - Католікоса-Патріарха Ілії II. Патріарх закликав учасників акції відмовитися від жорсткої форми протесту, яка загрожує їх життю.

Раніше ряд грузинських політиків, зокрема представники опозиційної партії "Нові праві", висловилися за те, щоб припинити голодування і почати підготовку до майбутніх виборів.

Хаїндрава погрозив, що його прихильники знову вдадуться до радикальних форм протесту, якщо результати голосування будуть підтасовані. "Якщо підсумки виборів фальсифікують, тоді буде революція", - сказав він.

У свою чергу, лідер Народної партії Коба Давіташвілі, що брав участь в голодуванні, заявив, що з 26 березня почнеться "перманентна акція протесту" перед будівлею телекомпанії "Імеді". Опозиція, нагадаємо, звинувачує керівництво Грузії в спробі узяти під контроль цей ресурс, установлений підприємцем БадріПатаркацишвілі.

Акція голодування, організована Об"єднаною опозицією Грузії, почалася перед будівлею парламенту республіки 9 березня. Пізніше до неї приєдналися також представники Націонал-демократичної партії і депутати від "Нових правих". Останні влаштували акцію протесту в приймальні спікера парламенту Ніно Бурджанадзе.

Опозиціонери вимагали перерахунку голосів виборців, що взяли участь в останніх президентських виборах, звільнення політв"язнів, а також внесення поправок у виборче законодавство. Представники влади, зі свого боку, заявляли, що вимоги опозиції вже були виконані, повідомляє "Інтерфакс"

Зараз ви читаєте новину «Грузинські опозиціонери припинили голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути