пʼятниця, 03 жовтня 2008 19:05

Грузинські міністри назвали Сталіна "ворогом народу"

В п"ятницю, 3 жовтня, на засіданні грузинського уряду міністри назвали Йосипа Сталіна назвали "ворогом грузинського народу", повідомляє "Інтерфакс".

Також чиновники запропонували перенести пам"ятник "вождеві народів" з центру міста Горі в будинок-музей Сталіна. Сталін народився і провів дитинство в цьому місті, і там до цих пір розташовується його будинок-музей.

"Ми добре знаємо, що Йосип Сталін є одним із засновників СССР і його ідеологом, катом мільйонів людей, в їх числі і грузин", - заявив міністр Грузії з питань євроінтеграції Георгій Барамідзе. Колегу підтримав прем"єр-міністр Грузії Володимир Гургенідзе, який заявив, що розділяє ініціативу з перенесенням пам"ятника. На думку Гургенідзе, ініціатива Барамідзе "дуже своєчасна".

Георгій Барамідзе підкреслив, що в країні, яка "є символом свободи, неприпустимо, щоб в центрі міста стояв пам"ятник Сталіну, не дивлячись на те, що він був етнічним грузином". Міністр не виключив, що найближчим часом в будинок-музей Сталіна буде перейменований в Музей російської окупації, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузинські міністри назвали Сталіна "ворогом народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути