пʼятниця, 08 лютого 2008 13:38

Грузинська опозиція готує багатоденну акцію протесту

 Об"єднана опозиція Грузії внесла в п"ятницю до мерії заявку на проведення акції протесту перед будівлею парламенту у центрі Тбілісі з 15 по 25 лютого. Нагадаємо, 29 січня грузинська опозиція оприлюднила спільну заяву-меморандум і висунула президентові і уряду країни ультиматум: автори меморандуму не визнають легітимність президента Михайла Саакашвілі.

"Переговори з владою виявилися обманом. Влада не має наміру робити конкретні кроки у зв"язку з нашими вимогами, викладеними в меморандумі, і затягує час", - заявив на прес-конференції один з лідерів опозиції, голова "Партії народу" Коба Давіташвілі.

За його словами, опозиція не має намір ходити на "безглузді консультації, оскільки влада порушила слово". "Ми вимагаємо негайної відставки голови ЦВК, звільнення політв"язнів, обрання нового керівника Громадського мовлення", - заявив опозиціонер.

Тим часом, представник парламентської більшості Грузії Лєван Бежашвілі назвав безвідповідальним рішення опозиції відмовитися від подальших консультацій.

"На зустрічах з опозицією ми неодноразово фіксували свою позицію, що готові до конкретних кроків для досягнення угоди і нам незрозумілі причини, з яких опозиція відмовляється від подальших зустрічей і консультацій", - заявив Бежашвілі журналістам.

Він відзначив, що  конструктивний діалог і досягнення політичної угоди в ході консультацій між владою і опозицією буде на користь країни, повідомляє  "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція готує багатоденну акцію протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути