Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2009 11:48

Грузинська опозиція знову за своє

Грузинська опозиція знову за своє
Грузинська опозиція, що вимагає відставки президента Михайла Саакашвілі, з вівторка поновлює в Тбілісі масові акції.

"Опозиція готується до початку нової хвилі протесту", - заявив один з лідерів Консервативної партії Звіад Дзідзігурі.

14 опозиційних партій проводили масові мітинги в Тбілісі з 9 квітня, висуваючи єдину вимогу - відставка Михайла Саакашвілі з поста президента і призначення нових виборів.

На період Пасхальних свят масштаби акцій були скорочені - активісти опозиції продовжували цілодобове пікетування будівель парламенту, Громадського телебачення та президентської резиденції.

Організатори акцій розраховують, що з вівторка до жителів Тбілісі приєднаються прихильники відставки президента з регіонів.

"У багатьох жителів регіонів є бажання приєднатися до акцій", - заявила екс-спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, висловивши надію, що влада не створюватиме штучних перешкод для їхнього приїзду в Тбілісі.

Раніше Консервативна партія Грузії, від імені організаторів акцій, повідомила мерію про продовження масових мітингів до 30 квітня. При цьому, в своїй заявці, партія оцінила ймовірну кількість учасників акцій в 200 тисяч осіб.

У вівторок підтримати опозицію на мітингу перед парламентом прийде добровільний в"язень "Камери #5" - грузинський естрадний співак, бард, актор, поет Георгій Гачечиладзе, учасник популярного політичного реаліті-шоу. Він на годину покине свою "в"язницю", щоб взяти участь в акції опозиції. Про це повідомив журналістам брат співака, лідер Об"єднаної опозиції Леван Гачечиладзе.

Відомий в Грузії під сценічним ім"ям Уцнобі (Незнайомець), співак вже третій місяць добровільно знаходиться в замкнутій імпровізованій камері, заявляючи, що "сидітиме до зміни влади". Політичне реаліті-шоу показує в прямому ефірі опозиційний канал "Маестро". "В"язня" відвідують політики і громадські діячі для обговорення ситуації в країні.

"Уцнобі на годину вийде з камери і прийде до парламенту, щоб закликати народ підтримати нас", - сказав лідер Об"єднаної опозиції.

Опозиція в Грузії активно використала ідею Уцнобі для популяризації своїх акцій з вимогою відставки президента і проводить "акцію кліток". Клітки-імпровізовані тюремні камери встановлені прямо на вулицях - біля резиденції президента, будівлі парламенту та Громадського телебачення. Лідери опозиції заявляють, що "клітки-камери" - це "протест у зв"язку з тим, що Грузія перетворилася на поліцейську державу".

За матеріалами Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція знову за своє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути