Ексклюзиви
понеділок, 13 квітня 2009 12:49

Грузинська опозиція розколюється

Автор: Фото Reuters
  Ніно Бурджанадзе разом з учасниками мітингу в Тбілісі. 9 квітня 2009
Ніно Бурджанадзе разом з учасниками мітингу в Тбілісі. 9 квітня 2009
Колишній прем"єр-міністр Грузії, лідер опозиційної партії "Рух за справедливу Грузію" Зураб Ногаіделі заявив, що відмовляється від участі в масштабних акціях опозиції, які почалися з 9 квітня. Про це він заявив в інтерв"ю газеті "Версія", опублікованому в понеділок.

"Наша партія активно брала участь в акціях і в Тбілісі, і в Батумі. Але зараз ухвалено інше рішення - офіційно заявляю, що з вечора 10 квітня ми відмежувалися, і в мітингах не братимемо участь", - заявив Ногаіделі.

Причиною відмежування від акцій Ногаіделі назвав "методи, які виявилися з вечора 10 квітня". За його словами, "вони не принесуть результат. Про інші причини зараз не можу вам сказати".

За даними газети, представники низки опозиційних сил "заборонили" Ногаіделі приходити на акцію. Було сказано, що у разі його появи вони самі покинуть акцію на знак протесту.

"Те, що хтось виступає проти нас - недивно, хоча нам ніхто не перешкодив би прийти на мітинг. Більше нічого сказати не можу", - заявив у відповідь екс-глава уряду.

Ногаіделі "заборонили" приходити на акцію

В той же час Ногаіделі відзначив, що він "дуже задоволений мітингом 9 квітня". "Мітинг був дуже важливий - як в Тбілісі, так і в Батумі, де ми організували акцію. Цей день переконав Саакашвілі та його оточення в тому, що ця країна не для його президентства", - відзначив політик.

"Ніхто окрім грузинського народу не повинен вирішувати, хто буде президентом Грузії і коли він повинен помінятися. Але для змін необхідний заряд, готовність суспільства", - заявив Ногаіделі.

"Мітинг 9 квітня став найважливішою подією в політичному житті Грузії, це був великий і серйозний крок. Але говорити про заряд, готовність суспільства, організованість мітингу, причини нашого відмежування від акцій...про все, вважаю, доцільно буде говорити після того, як завершаться події, розпочаті 9 квітня. Поки не хочу робити інші коментарі", - відзначив Ногаіделі.

Кажучи про можливість діалогу між опозицією та владою, Ногаіделі відзначив, що нічого поганого не бачить в діалозі.

Треба відзначити, що 10 квітня лідери опозиції оголосили про народну непокору. Опозиція заявила, що доти, поки Саакашвілі не піде у відставку, щодня о 15.00 в Тбілісі проводитимуться три акції - перед парламентом, перед Громадським телебаченням і біля метро Авлабар, учасники яких перекриватимуть головні дороги столиці Грузії до 21:00 вечора.

Разом з тим, лідери опозиції пригрозили владі, що якщо їхня вимога про відставку Михайла Саакашвілі не буде виконана в найближчий день, подібний "фронт протистояння" ростиме і охопить всю країну.

Тим часом, сьогодні в ефірі грузинського телебачення в передачі "Політичний тиждень" лідер "Демократичного руху - Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе заявила, що готова до діалогу з Саакашвілі тільки в прямому ефірі.

За матеріалами Новости-Грузия, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція розколюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути