Ексклюзиви
неділя, 12 квітня 2009 17:43

У Тбілісі 15 тисяч людей вийшли на мітинг

У Тбілісі 15 тисяч людей вийшли на мітинг

Мітинг опозиції з вимогою відставки Михаїла Саакашвілі з посади президента відновився сьогодні перед будівлею парламенту в грузинській столиці.

Відкриваючи його, екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе, яка очолює опозиційну партію "Демократичний рух - єдина Грузія", сказала: "Сьогодні, у день Вербної неділі, ми не планували проведення акції і збиралися відновити її в понеділок. Але через те, що вночі група озброєних кийками осіб у цивільному одязі ввірвалася на площу перед парламентом і розбила частину апаратури й сцени, ми вирішили відновити мітинг сьогодні".

Бурджанадзе звинуватила владу Грузії у "скоєнні цієї протиправної акції" і повідомила, що опозиція проінформувала про цей факт представників Євросоюзу, що перебувають у Тбілісі. Вона заявила, що "відновлена сьогодні акція триватиме під гаслом безумовної відставки Саакашвілі".

"Ми впізнали декількох співробітників МВС в числі групи погромників, і прізвища цих людей ми обов"язково назвемо", - сказала в неділю на інформаційному мітингу прихильників опозиції Бурджанадзе.

"Після вчорашнього нападу стало абсолютно ясно, що з Саакашвілі не можна вести жодного діалогу, і вимога про його відставку залишається в силі", - заявила Бурджанадзе.

Проведення мітингу опозиції на площі перед парламентом у Вербну неділю не планувалося, однак після суботнього інциденту на площі спонтанно зібралися кілька тисяч осіб, щоб заявити про свій протест проти дій влади.

Водночас мер Тбілісі Гігі Угулава заперечує будь-який напад з боку співробітників поліції чи міських муніципальних служб на активістів опозиції на площі перед парламентом, де третій день проходить мітинг протесту.

"За домовленістю з організаторами мітингу співробітники Служби прибирання міста прибути на площу перед парламентом для прибирання сміття, що накопичився за три дні. Відразу ж після прибуття наших співробітників на площу група людей почала їх ображати і нанесла побої", - сказав мер.

При цьому він визнав, що на площі частина співробітників була в уніформі, а частина в цивільному одязі.

Між тим у поширених МВС відеокадрах із записом ходу інциденту чітко видно, як співробітники Служби очистки в помаранчевій уніформі з совками в руці не підмітали площу, а забирали з неї у вантажну автомашину багатометрові дошки з розібраної підлоги трибуни, з якої виступали лідери опозиції.

На кадрах, заснятих відеокамерою, що цілодобово працює перед парламентом, видно якусь бійку. Нічого іншого з кадрів, показаних МВС, розібрати неможливо.

Раніше представники опозиції заявляли, що в ніч на неділю разом із співробітниками Служби прибирання на площу прибули до 50 молодих людей, які почали громити трибуну і ламати комп"ютери.

За різними оцінками, у мітингу беруть участь від 10 до 15 тисяч людей.

За матеріалами Интерфакс-Украина, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «У Тбілісі 15 тисяч людей вийшли на мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути