четвер, 08 листопада 2007 10:19

Грузинська опозиція погодилася припинити акції протесту

Лідери грузинської опозиції вирішили відмовитися від мітингів на той час, поки в країні діє режим надзвичайного стану. Вони закликали своїх прихильників утриматися від участі в акціях протесту і не чинити опору поліції, відзначивши, що "багато її співробітників явно перевищують свої повноваження і можуть завдати збитку здоров"ю людей".

Надзвичайний стан в Грузії був оголошений минулої ночі, після того, як в столиці республіки відбулися зіткнення між учасниками акцій протесту і спецназом.

Режим НС діятиме 15 днів. На цей час заборонені мітинги, а також припинена робота засобів масової інформації: всім електронним і друкарським ЗМІ за винятком Громадського телебачення Грузії заборонено збирати і поширювати інформацію. У країні також введена заборона на страйки.

Окремі обмеження розповсюджуються на Тбілісі. Зокрема, там тимчасово відмінені заняття в школах і вузах. У місті як і раніше не працює метро, в центрі Тбілісі, де напередодні були розігнані мітинги опозиції, зупинений рух суспільного транспорту.

Минулої ночі із центру Тбілісі була виведена частина армійських підрозділів, розгорнених там для охорони урядових будівель. В той же час на вулицях, ведучих до будівель парламенту і Державної канцелярії, де розміщуються уряд і адміністрація президента, як і раніше залишаються кордони. Зброї у солдатів немає, вони оснащені протигазами у зв"язку з тим, що проти демонстрантів активно використовувався сльозоточивий газ, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська опозиція погодилася припинити акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути