вівторок, 14 липня 2009 13:02

Групу жінок публічно побили батогами за носіння штанів

Групу жінок публічно побили батогами за носіння штанів

У Судані група жінок зазнала публічного побиття за носіння непристойного одягу.

Лубна Ахмед Хусейн, якій загрожують 40 ударів батогом, повідомила, що її та ще 12 жінок в брюках заарештували в одному з ресторанів столиці країни - Хартума, передає Бі-Бі-Сі.

Вона розповіла, що частину жінок визнали свою провину і тут же були покарані, отримавши по 10 ударів батогом. За словами Лубни Ахмед Хусейн, деякі з висічених жінок були вихідцями з переважно християнських південних районів країни, в яких ісламський закон не діє.

Проте в Хартумі та в інших головним чином мусульманських північних районах закони шаріату повинні розповсюджуватися не тільки на мусульман.

Жінка розповіла, що група з 20-30 поліцейських увійшла до популярного столичного ресторану і заарештувала всіх жінок в брюках. "Я була в брюках і блузі. 10 дівчат, яких вже публічно висікли, були одягнені так само", - розповіла вона.

Як вказала Хусейн, деякі жінки визнали свою провину, щоб "скоріше закрити справу". Але решта, в тому числі й вона, попросили про зустріч з адвокатом і зараз чекають, як буде вирішено їх справу. За шаріатськими нормами, що діють в Судані, звичайне покарання за носіння непристойного одягу - 40 ударів батогом.

Лубна Ахмед Хусейн - широко відома журналістка, яка регулярно пише в газети. Вона також співпрацює з місією ООН в Судані.

Також як повідомлялося раніше, минулого року впливова релігійна організація Малайзії - Національна рада з фетва (фетва - розпорядження щодо конкретного питання, засноване на принципах шаріату) - заборонила носіння чоловічого одягу жінками і гомосексуальні стосунки між ними.

Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Групу жінок публічно побили батогами за носіння штанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути