пʼятниця, 07 жовтня 2011 14:18

Громадськість проти вступних іспитів у ВНЗ: опитування

Громадськість проти вступних іспитів у ВНЗ: опитування

При оцінці знань випускників шкіл найменш поширеною є корупція при зовнішньому незалежному оцінюванні. Так вважає 38% населення України. 30% вважають, що корупція в зовнішньому незалежному тестуванні (ЗНО) поширена. Про це на прес-конференції повідомила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна, передає кореспондент Gazeta.ua. Опитування проводилось з 18 по 27 вересня 2011 року за підтримки Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні. Було опитано 2010 респондентів у всіх областях України.

"Найбільше корупція, на думку населення, була поширена на вступних іспитах до вищих навчальних закладів, вважає 71% українців. У "цільовій групі", тобто серед абітурієнтів, їх батьків і родичів, корупційними іспити вважають 83%. Об'єктивною колишню систему вступу вважають тільки 26% респондентів", - сказала Бекешкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може пишатися ЗНО та Болонським процесом - експерт

Згідно опитування, більшість населення налаштована проти пропозиції ввести вступні іспити. Таких 43% і 52% у "цільовій" групі. Люди вважають, що це призведе до корупції при вступі. 38% опитаних і 49% із "цільової групи" вважають, що вирішальне значення при вступі до ВНЗ повинно мати лише зовнішнє тестування.

"Те, що відбувається із реформою вступу до вищих навчальних закладів, показує ті негативи, які відбуваються із реформами загалом. Цю реформу визнали громадяни, підтримав президент, який є за нинішньою Конституцією вирішальною ланкою влади. Але Міністерство освіти, науки й туризму таки робить якісь свої нововведення, які суперечать громадській думці, плану модернізації країни. Це свідчить про те, що для погіршення реформ достатньо не такої вже великої групи людей, які в них не зацікавлені. Мова йде про введення додаткових іспитів. У них зацікавлені міністерство і ректори, які істотно втрачають важелі на тих, хто вступає до вищих навчальних закладів", - зазначила Бекешкіна.

Зараз ви читаєте новину «Громадськість проти вступних іспитів у ВНЗ: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути