Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2013 22:23

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

"Грілись біля багаття, яке розвели посеред поля біля Жашкова," - завтра учасники врадіївської ходи перейдуть у Київську область
28

Фото: Фото: Роман Чорномаз

Учасники врадіївської ходи отаборились у Жашкові Черкаської області. Зранку вони провели мітинг перед відділенням міліції у райцентрі Монастирище.

Сьогодні до ходи приєднались ще 6 чоловік із Умані та Києва. У столицю йде 14 осіб. Організатори кажуть, що кількість учасників постійно змінюється — хтось приєднується, хтось вертається назад. У Жашкові активісти пообідали на полі навпроти автовокзалу, згодом розклали табір біля місцевого відділення міліції.

"У Монастирищі ніхто з містян до ходи не приєднався. Скаржилися на міліцію як і в інших містах. Вчора з Умані з нами вийшло ще троє чоловік. Бувають і такі, що по одному дню пройдуть, а тоді додому повертаються. До мене подзвонили з Луцька та Лубен сказали, що там вирушили по два чоловіка пішки до Києва. Підуть через мою батьківщину — Пирятин. Там, думаю також народ долучиться до нас", - каже Василь Любарець, координатор ходи.

За день пройшли біля 50 кілометрів.

"Коли виходили із Монастирища, розпочався дощ. Ми усі добряче промокли, бо під деревами сильно не заховаєшся. Грілись біля багаття, яке розвели посеред поля біля Жашкова. Готували козацький куліш. Люди скрізь радо нас зустрічають. Дуже активна молодь", - розповідає активіст Максим Поляков з Умані.

"Увесь час ми відчуваємо шалену підтримку людей. До нас часто підходять і пропонують допомогу, приносять їжу й воду. Вони розуміють нас, бо майже всі вони також страждали від міліцейського свавілля. Чимало людей пообіцяли приєднатись до мітингу в Києві", - говорить Олександр Берко із Вінниччини.

Завтра о 10.00 ранку перед райвідділом міліції учасники ходи планують провести мітинг за відставку міністра Захарченка та за переатестацію працівників правоохоронних органів. Після акції планують перейти з Черкащини у Київську область.

Ще одна група активістів врадіївської ходи, що йде на Київ з Кіровограда, провела сьогодні мітинг біля відділення міліції у Смілі. Це за 30 км від Черкас. На вихідних мають провести акції у райцентрах Городище і Корсунь-Шевченківський. Після цього перейдуть у Київську область.

Зараз ви читаєте новину «"Грілись біля багаття, яке розвели посеред поля біля Жашкова," - завтра учасники врадіївської ходи перейдуть у Київську область». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути