Узбережжя грецького міста Айтоліко вкрила гігантська 300-метрова павутина. Її звили павуки-тетрагнатиди, будуючи величезні гнізда для спарювання.
Це сезонне явище, яке звично триває наприкінці літа або на початку осені. Цьогоріч стрімкому розмноженню павука сприяли висока температура повітря, достатня вологість і харчове різноманіття, пояснила професор генетики і молекулярної біології Марія Чатзакі у Newsit.
За її словами, вид безпечний як для людей, так і для флори цієї місцевості. Незабаром після розмноження це покоління павуків помре.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нашестя гусениць окупувало усе місто
Ресторан у Мехіко готував такос з червоними тарантулами, яким загрожує зникнення. Їх подавали з коржем, авокадо, заправляли лимонним та лаймовим соком. На смак павук нагадував одночасно курку і тріску. Продавали страву за 500 пессо - $27 - у 50 дорожче, ніж інші вуличні такос.
Коментарі