вівторок, 22 травня 2007 12:01

Гравюру Рембрандта вкрали з Чикагської галереї

Роботу відомого голандського художника Рембрандта Харменса ван Рейна "Адам і Єва" вкрали серед біла дня з Чикагської галереї. Поліція Чікаго почала пошук підозрюваних в крадіжці злодіїв.

 Згідно з припущенням, творіння Рембрандта викрали чоловік і жінка середніх років, які увійшли до галереї і через декілька хвилин покинули її. Зникнення гравюри виявилася відразу після їх відходу.

Консультант по мистецтву Грацина Маціус працювала того дня в галереї і бачила, як якась пара прийшла в галерею, але вони, за її словами, не розглядали картини. Ніхто не бачив, як вони покинули будівлю галереї. І лише декілька хвилин опісля інший куратор Томас-Кларк Фарро побачив, що картина зникла: "Томас подивився мені за спину і сказав: "О боже! Рембрандт зник!", - говорить Грацина Мациус.

Гравюра, датована 1638 роком, була найстаршим шедевром в галереї. Власник галереї Том Хиллігосс оцінив її в 60 тисяч доларів. Він припустив, що існує приблизно 100 копій гравюри, проте вкрадена гравюра була оригіналом.

На ній зображена старозавітна пара в саду Едем. Єва показує Адаму яблуко, а дракон на нижній частині зображення, символізуюче диявольський початок, спостерігає за ними з нижньої частини картини під деревом, передає Foxnews.
Зараз ви читаєте новину «Гравюру Рембрандта вкрали з Чикагської галереї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути