вівторок, 03 листопада 2009 10:32

ГПУ порушила кримінальну справу проти чиновників Мінохорони здоров"я

ГПУ порушила кримінальну справу проти чиновників Мінохорони здоров"я
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти чиновників Міністерства охорони здоров"я, які недостатньо намагалися запобігти епідемії грипу. Про це 2 листопада повідомляється на сайті прокуратури.

Прокуратура перевірила законність використання бюджетних грошей, виділених Міністерству охорони здоров"я на профілактику грипу Н1N1.

За підсумками перевірки були виявлені факти порушення правил боротьби з епідеміями, а також халатності. Справа направлена на розслідування в слідче управління прокуратури.

Які саме порушення були виявлені перевіряючими, на сайті прокуратури не уточнюється. Раніше ЗМІ звинувачували Міністерство охорони здоров"я в придбанні непридатних тест-систем для виявлення грипу.

Згідно з останнім повідомленням МОЗ, від грипу на Україні померло 70 осіб, у тому числі троє дітей та дві вагітних жінки. Хвороба діагностована у 255,5 тисяч чоловік.

У зв"язку з епідемією грипу Н1N1 у дев"яти областях України запроваджено карантин. Закрито школи, дитячі садки та вузи, припинений призов до армії.

Президент країни Віктор Ющенко оголосив епідемію загрозою національної безпеки і звернувся по допомогу до світової спільноти. 
Зараз ви читаєте новину «ГПУ порушила кримінальну справу проти чиновників Мінохорони здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути