вівторок, 03 листопада 2009 10:03

Князевич у Раді відзвітує про грип та ліки

Князевич у Раді відзвітує про грип та ліки
Сьогодні, 3 листопада, Верховна Рада заслухає інформацію Кабінету міністрів про ситуацію з поширенням епідемії грипу.

Порядок денний також передбачає розгляд проекту постанови N 5035, в якому пропонується заслухати звіт міністра охорони здоров"я Василя Князевича щодо ситуації на фармацевтичному ринку у зв"язку зі створенням Державної інспекції з контролю якості ліків.

Також парламент прийме рішення про включення до свого порядку денного законопроектів N 5131, N 5263, N 5263-1, N 5263-2, що передбачають внесення змін до закону про вибори президента.

При цьому депутати приймуть також рішення про включення до порядку законопроектів N 5233 і N 5233-1 про скасування ринкового збору.

Крім цього, заплановано розгляд законопроекту N 1458, що передбачає удосконалення порядку формування територіальних виборчих комісій.

Верховна Рада розгляне у другому читанні законопроект N 4396, в якому пропонується дозволити виконавче провадження за рішеннями судів про виплату заробітної плати з підприємств паливно-енергетичного комплексу, внесених до реєстру підприємств ПЕК, які беруть участь у процедурі погашення заборгованості.

Крім цього, у другому читанні заплановано розгляд законопроекту N 4817 про врегулювання процедури перевірки Конституційним Судом дотримання норм розслідування і розгляду справи про відсторонення Президента в порядку імпічменту.

Нагадаємо, в п"ятницю, 30 жовтня, міністр охорони здоров"я Василь Князевич заявив про початок епідемії грипу в Україні. Уряд негайно оголосив карантин у дев"яти західних областях. Крім того, у всіх навчальних закладах країни оголошено тритижневі канікули

За останніми даними, в результаті епідемії померла 71 особа. Крім того, влада повідомила про 255 тисяч хворих. Головний санітарний лікар Олександр Біловол зазначив, що зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків грипу A/H1N1.

Керівництво України визнало, що самостійно зупинити поширення епідемії не зможе, тому звернулося за допомогою до низки країн, а також до НАТО і ЄС. Польща і Словаччина вже надали першу допомогу.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Князевич у Раді відзвітує про грип та ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути