Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2012 14:28

Держлікслужба обмежить продаж кодеїновмісних ліків

Держлікслужба обмежить продаж кодеїновмісних ліків
Фото: ayzdorov.ru

Кiлькiсть лiкарських засобiв, що мiстять кодеїн, якi продаватимуться однiй людинi, буде обмежено, повiдомляє прес-служба Державної служби України з лiкарських засобiв.Згiдно з повiдомленням, вiдповiднi вимоги буде внесено до проекту наказу Мiнiстерства охорони здоров'я України "Про внесення змiн до наказу МОЗ України вiд 19.07.2005 №360".

Вiдповiдну iнiцiативу Держлiкслужби було погоджено пiд час наради, в якiй узяли участь представники Мiнiстерства охорони здоров'я України, Держлiкслужби, Мiнiстерства внутрiшнiх справ, Державної служби з контролю за наркотиками, представникiв професiйних громадських органiзацiй i органiзацiй, що захищають права пацiєнтiв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держлікслужбу стурбував кодеїн

"Ми сподiваємося, що квотування продажу кодеїновмiсних препаратiв в однi руки сприятиме зменшенню їх споживання громадянами, якi купують їх, щоб використовувати не за медичним призначенням", - наголосив голова Держлiкслужби України Олексiй Соловйов.

Вiн також зазначив, що забороннi заходи не повиннi зашкодити iнтересам громадян, якi вживають цi препарати з лiкувальною метою.

"Завдання медикiв - не лише боротьба з наркозалежнiстю, а й забезпечення фiзичної доступностi українських громадян до необхiдних лiкарських засобiв, особливо коли йдеться про наших маленьких пацiєнтiв", - сказав Соловйов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені просять визнати марихуану більш безпечною

Кодеїн - алкалоїд опiуму, використовується як протикашльовий лiкарський засiб центральної дiї зазвичай у поєднаннi з iншими речовинами. Має слабкий наркотичний (опiатний) i болезаспокiйливий ефект, у зв'язку з чим використовується також як компонент болезаспокiйливих лiкiв. При застосуваннi високих доз кодеїн може викликати ейфорiю. При прийомi великої кiлькостi таблеток деяких кодеїновмiсних лiкiв можливе серйозне отруєння.

Зараз ви читаєте новину «Держлікслужба обмежить продаж кодеїновмісних ліків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути