субота, 01 березня 2008 11:35

Гормон лептин допомагає справлятися із зайвою вагою

Гормон лептин допомагає справлятися із зайвою вагою
Гормон лептин грає велику роль в розподілі в людському організмі енергії, що отримується від харчових продуктів, відкрили австралійські учені. Згідно їх дослідженню, лептин виробляється жирами і діє на мозок, щоб зменшити апетит і використання енергії за рахунок процесу, названого термогенезісом. Таким чином подібна гормональна терапія має величезний потенціал для боротьби з ожирінням, переконані фахівці Університета Монаш в Мельбурні.

Спускові механізми роботи лептина полягають у дії на невелику кількість жирових клітин і м"язових тканин, що складають більш ніж третину маси тіла людини. Автори наукового експерименту, доктор Белінда Генрі і професор Іейн Клерк говорять, що це має істотні наслідки для розвитку стратегій у втраті ваги. Ендокринологи пояснюють, що ліки, подібні лептину, можуть "обдурити" мозок і блокувати відчуття голоду, використовуючи природні процеси термогенезису, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Гормон лептин допомагає справлятися із зайвою вагою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути