пʼятниця, 04 грудня 2009 15:26

Горельєф Леніна в київському метро пошкодили кувалдами (ФОТО)

Сьогодні, 4 грудня, на станції київського метро Театральна близько 10:00 четверо невідомих пошкодили горельєф Леніна.

За даними ЖЖ-юзера bilozerska.livejournal.com, молоді люди кувалдами подряпали і трохи погнули скульптурну статую, і зникли з місця події.

За даними ЖЖ-юзера, організаторами акції стали четверо невідомих активістів, послідовників провідного члена Конгресу Українських націоналістів Миколи Кохановського.

На даний момент столична міліція займається пошуком вандалів з метою затримання.

Як повідомлялося, Київраду та міського голову Леоніда Черновецького просять на найближчій сесії прийняти рішення про демонтаж і перенесення з центрального бульвару столиці пам"ятника Леніну. З відповідним закликом до столичної влади звернувся координатор громадського руху "За Україну!" з питань національної оборони Іван Стойко.

Ігор Лісодід, один з активістів, котрі облили на минулому тижні пам"ятник Леніну в Києві червоною фарбою, заявив, що націоналісти мають намір "скалічити" всі столичні скульптури лідерів радянської епохи, причетних до Голодомору.

Нагадаємо, що під час офіційного відкриття пам"ятника Леніну двоє активістів облили монумент червоною фарбою. Після чого, між комуністами і націоналістами почалася бійка. Чоловіків, які атакували монумент, затримали міліціонери.

Пізніше, як повідомили в Київській міській організації Конгресу українських націоналістів (КУН), хуліганами виявилися член Комітету декомунізації України Ігор Лісодід і безпартійний киянин Григорій Тихий.

"Вони були доставлені в Шевченківський райвідділ міліції, але проходять як потерпілі. Їх затримали для з"ясування обставин, як свідків, а потім відправили до лікарні", повідомив представник КУН. За його словами, чоловіки одержали серйозні травми - переломи, струс мозку, і зараз знаходяться в лікарні.

"Метання фарби - наша акція протесту проти дій комуністів. Як можна було відкривати цей пам"ятник напередодні чергової річниці Голодомору 30-х? Вони так зробили спеціально, щоб нас спровокувати. Якщо б обрали інший час для презентації, то плачевно їх захід би не закінчився. Максимум ми б виявили свій протест за допомогою мегафонів ", повідомив Лісодід.

Зараз ви читаєте новину «Горельєф Леніна в київському метро пошкодили кувалдами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути