вівторок, 01 грудня 2009 10:40

Націоналісти хочуть "понівечити" всі пам"ятники радянським лідерам

Націоналісти хочуть "понівечити" всі пам"ятники радянським лідерам

Ігор Лісодід, один з активістів, котрі облили на минулому тижні пам"ятник Леніну в Києві червоною фарбою, заявив, що націоналісти мають намір "скалічити" всі столичні скульптури лідерів радянської епохи, причетних до Голодомору, повідомляє Комсомольська правда в Україні.

Про це заявив Ігор Лісодід, член Комітету декомунізації України.

Зараз Лісосід перебуває в госпіталі, куди його помістили з травмами, отриманими в результаті бійки між комуністами та націоналістами, що сталася у п"ятницю, 27 листопада, під час церемонії відкриття відреставрованого пам"ятника Леніну.

Нагадаємо, що під час офіційного відкриття пам"ятника Леніну двоє активістів облили монумент червоною фарбою. Після чого, між комуністами і націоналістами почалася бійка. Хуліганів, які атакували монумент, затримали міліціонери.

Пізніше, як повідомили в Київській міській організації Конгресу українських націоналістів (КУН), хуліганами виявилися член Комітету декомунізації України Ігор Лісодід і безпартійний киянин Григорій Тихий.

"Вони були доставлені в Шевченківський райвідділ міліції, але проходять як потерпілі. Їх затримали для з"ясування обставин, як свідків, а потім відправили до лікарні", повідомив представник КУН.

За його словами, чоловіки одержали серйозні травми - переломи, струс мозку, і зараз знаходяться в лікарні.

"Метання фарби - наша акція протесту проти дій комуністів. Як можна було відкривати цей пам"ятник напередодні чергової річниці Голодомору 30-х? Вони так зробили спеціально, щоб нас спровокувати. Якщо б обрали інший час для презентації, то плачевно їх захід би не закінчився. Максимум ми б виявили свій протест за допомогою мегафонів ", повідомив Лісодід.

Як повідомив Лісодід, після виходу з лікарні націоналісти мають намір домогтися знесення пам"ятника, незважаючи на призначений до нього охорону, пише видання.

Нагадаємо, у минулу п"ятницю, 27 листопада, Комуністична партія України відкрила відновлений пам"ятник Володимиру Леніну на Бессарабській площі в Києві.

КП в Україні, Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти хочуть "понівечити" всі пам"ятники радянським лідерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути