четвер, 21 червня 2012 05:08

Google створив святкові логотипи: Кондратюк для українців і Цой для росіян

Google створив святковий логотип до дня народження українського винахідника Юрія Кондратюка. На головній сторінці пошуковика сьогодні - "дудл" з портретом вченого, стилізований під недбале креслення.

 

Юрій Васильович Кондратюк - один з основоположників космонавтики. На початку XX століття розрахував оптимальну траєкторію польоту до Місяця. Ці розрахунки були використані NASA у місячній програмі "Аполлон". Американський астронавт Ніл Армстронг спеціально побував в Новосибірську, де набрав жменю землі біля стін того будинку, де жив і працював Юрій Кондратюк. Згодом Армстронг заявив: "Ця земля для мене має не меншу цінність, ніж місячний грунт". Народився винахідник 21 червня 1897 в Полтаві.

У той же час російський відділ Google відзначив 50-річчя з дня народження російського рок-музиканта і лідера групи "Кіно" Віктора Цоя. Про це повідомляє РИА "Новости".

Звичайний логотип компанії на головній сторінці пошуковика Google в четвер замінений на зображення стіни, на якій різнокольоровими фарбами виведені слова "Google", "Цой" і "Кино". У назві компанії Google друга "О" оформлена у вигляді сонця, на честь популярної пісні Цоя "Звезда по имени Солнце", а друга літера "G" замінена на зображення гітари.

 

Віктор Цой народився 21 червня 1962 року в Санкт-Петербурзі, а помер у 1990 році у віці 28 років в автокатастрофі. Групу "Кино", яка спочатку називалася "Гарін і Гіперболоїди", Цой спільно з Олексієм Рибіним і Олегом Валінським заснували в 1981 році.

Google створює святкові логотипи (дудли) до різних пам'ятних дат, свят, днів народження відомих людей. Дадлі можуть бути як глобальними, так і локальними - останні видно тільки жителям певної країни і, як правило, присвячені національним святам і знаменитостям.

Зараз ви читаєте новину «Google створив святкові логотипи: Кондратюк для українців і Цой для росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути